IGBT tranzistory FGA25N120
Moderátor: Moderátoři
To uz mam mnohem lepsi zkusenosti s ryze Cinskymi vyrobky. Napriklad nedavno jsem objednal na zkousku tyto tranzistory za cca 40 kacek a opravdu drzi. http://www.semiee.com/e54b90a8-5176-4d9 ... f71f6.html
Zkousel jsem je uplne na hranici SOA (na chvilku) a nebyl narozdil od Polaku problem. Ale vsechny parametry jsem samozrejme nemeril, jen to co jsem potreboval. Co si vzpominam, tak jsem se u vlastni produkce neznamych (pro nas) cinskych firem snad jeste nezklamal, vzdy to jelo podle jejich DS.
Pravda, nekupoval jsem u nch ještě žádné výkonové tranzistory, spíš IO nebo pasívní věci (SMD odpory, varistory, Low ESR elyty).
Když jsem sháněl pojistkové odpory s větší watáží, tak jsem napsal do Royal Ohmu, poslali mi kontakt zase na TME.
Tak nevím, jak moc mají pajcy.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale jestli máte s TME problém, napište na technickou pomoc, to je i.gunka@tme.cz a stěžujte si. Ale napište férově, kde je problém. Já si taky stěžoval třeba na mizerně vodivý a neohebný železný dráty, koupený jako propojky.
https://www.tme.eu/cz/pages/About_Company-Contacts.html
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Já to testuju pomocí regulovatelného měkkého vn zdroje.
Základ je trafo z elektronkového rádia s asi 300V na sekundáru a diodový násobič 5x. Primár je napájený z 230V přes regulační trafo. Naprázdno je na výstupu (na zátěži 100Mohm) max. asi 1800V.
Kolektor IGBT je na + výstup násobiče připojený přes odpor 1M. Emitor a G jsou na mínusu. Napětí na kolektoru se měří přes dělič 1:1000 z odporů 100k / 100M (jeden mV na odbočce = 1V na vn výstupu). Jak se reg.trafem zvedá napětí na primáru, roste i napětí na výstupu ... až do určité hodnoty, kde se prakticky zastaví. No a to je Ucemax.
Používám při opravách zdrojů ke kontrole bipolárů, fetů, IGBT, transilů a diod.
Samozřejmě, regulovatelný zdroj vn se dá udělat i jinak...
Hodnota proudu asi není příliš důležitá, při 3 mA by to patrně ukázalo o pár voltů více. Podstatné je, že zjistím, kde se v závěrném směru začíná ohýbat V/A charakteristika ... napětí, při kterém začíná v závěrném směru růst proud a blíží se tedy napětí průrazu přechodu.
Asi by se dala do série s 1M odporem zapojit nízkopříkonová LEDka a pak by byla i optická indikace...