Digestor Norma - ako rozobrat vypinace?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Mam tam klapku, bucha to pri vetre.

Ventilator budem asi musiet vymenit - nikde nie su ziadne stopy po skrate, tak to musel urobit on.
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

Někdy při velkém znečištění prohoří bakelit přímo na vypínači, může být svod na kostru.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Kostry sa vypinace ani nedotykali, je tam nejaka izolacna podlozka. Musela by sa prerazit prepazka medzi polmi vypinaca - ale nic podozrive som tam nenasiel.

Ked sa mi podari vybrat ten ventilator, skusim ho cez ziarovku.
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

rnbw píše:Mam tam klapku, bucha to pri vetre.

Ventilator budem asi musiet vymenit - nikde nie su ziadne stopy po skrate, tak to musel urobit on.

není nic jednoduššího ten větrák demontovat a vyzkoušet mimo. Pokud Ti digestoř vyrazila jistič, stopy po zkratu najdeš. Pokud Ti vyhodila fičko, změř odpojenou digestoř proti "kostře" ohmetrem.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Teoreticky to je jednoduche, prakticky uz trochu horsie (vsade lepkavy sajrajt, vypinac prispajkovany, zasuvka na kuchynskej linke zapojena na rovnaky istic...)

No ale uz ho mam vonku. Ja blbec som ho skusal cez ziarovku a zase zablesk a tma v byte. Je tam totiz skrat N-PE a mal som ho polozeny na sporaku :D Pojdem kupit novy.
masar

#21 Příspěvek od masar »

...a mezi čím se tedy zablesklo? :wink:
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

L a N beriem ako rovnocenne, takze jeden som pripojil cez ziarovku. No a zjavne to bol N... A faza zostala bez ziarovky skratovana cez sporak.
masar

#23 Příspěvek od masar »

Z toho jsem tak trochu hrabě Kocharowski: "To jsou ale zamotané rrrodinné poměrrry..." :wink:
jogo9

#24 Příspěvek od jogo9 »

Téma vyčerpaná, tak pre inšpiráciu -vypínače som ešte meniť nemusel. Hneď za nova som digestor vykuchal -keďže sa mi nezdá vydarený princíp ovládať digestor cez prekážky, kdesi hore, triafať sa palcami a často zaprasenými rukami -vytiahol som prívody k žiarovke a k ventilátoru zvlášť -a napájam to cez dva veľkoplošné vypínače -ktoré idú ovládať úplne pohodlne -a trebárs aj čistým chrbátom ruky..

S ťahom som úplne spokojný -dokonca som ho pri montáži znížil na polovicu =dal som tam ventilátor s polovičným výkonom. Ten z digestora som vmontoval do samostatného komínka medzi kúpeľňou a WC, utesnením okrajov som dosiahol max. účinnosť -spoľahlivo odsáva vzduch zo spoločnej "zbernej jímky" mriežok kúpeľne a WC. No a rúru z digestora som natiahol a voľne ukončil taktiež v tejto "zbernej jímke".
Zapojené je to tak, že ak zapnem vypínač ventilácie vo WC, zapne hore sací ventilátor -vysáva kúp.+wc. Nemá to taký ťah, aby to popri minimálnom sacom odpore cez blízke mriežky kúpeľne+wc malo záujem prekonávať nejaký ďalší veľký sací odpor až z kuchyne -a teda odsávať aj ju. Ak zapnem vypínač digestora v kuchyni, zapnú sa ventilátory oba: ten digestorový s polovičným výkonom pošle bordel do "jímky", a tam to vyzberá ten silnejší hlavný sací -súčasne nedovolí pachom preniknúť do kúpeľne či WC -keďže množstvo natláčaného vzduchu z kuchyne mu nestačí, a tak musí prisávať aj z týchto miestností. Spätnú klapku som si do kuchyne klepkať nedal -pre prípad smršte som dal klampiarom vyrobené tesné šupátko -nikdy som ho však nepoužil -prievan z komínka sa rozptýli cez blízke mriežky do kúp. a wc..
Přílohy
dig_Norma.jpg
dig_Norma.jpg
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“