Digestor Norma - ako rozobrat vypinace?
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
rnbw píše:Mam tam klapku, bucha to pri vetre.
Ventilator budem asi musiet vymenit - nikde nie su ziadne stopy po skrate, tak to musel urobit on.
není nic jednoduššího ten větrák demontovat a vyzkoušet mimo. Pokud Ti digestoř vyrazila jistič, stopy po zkratu najdeš. Pokud Ti vyhodila fičko, změř odpojenou digestoř proti "kostře" ohmetrem.
No ale uz ho mam vonku. Ja blbec som ho skusal cez ziarovku a zase zablesk a tma v byte. Je tam totiz skrat N-PE a mal som ho polozeny na sporaku
S ťahom som úplne spokojný -dokonca som ho pri montáži znížil na polovicu =dal som tam ventilátor s polovičným výkonom. Ten z digestora som vmontoval do samostatného komínka medzi kúpeľňou a WC, utesnením okrajov som dosiahol max. účinnosť -spoľahlivo odsáva vzduch zo spoločnej "zbernej jímky" mriežok kúpeľne a WC. No a rúru z digestora som natiahol a voľne ukončil taktiež v tejto "zbernej jímke".
Zapojené je to tak, že ak zapnem vypínač ventilácie vo WC, zapne hore sací ventilátor -vysáva kúp.+wc. Nemá to taký ťah, aby to popri minimálnom sacom odpore cez blízke mriežky kúpeľne+wc malo záujem prekonávať nejaký ďalší veľký sací odpor až z kuchyne -a teda odsávať aj ju. Ak zapnem vypínač digestora v kuchyni, zapnú sa ventilátory oba: ten digestorový s polovičným výkonom pošle bordel do "jímky", a tam to vyzberá ten silnejší hlavný sací -súčasne nedovolí pachom preniknúť do kúpeľne či WC -keďže množstvo natláčaného vzduchu z kuchyne mu nestačí, a tak musí prisávať aj z týchto miestností. Spätnú klapku som si do kuchyne klepkať nedal -pre prípad smršte som dal klampiarom vyrobené tesné šupátko -nikdy som ho však nepoužil -prievan z komínka sa rozptýli cez blízke mriežky do kúp. a wc..