LE26A456C2D samsung vyhazuje jistič v bytě...VYŘEŠENO

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Tak, jak už ti tady radili, začni proměřovat všechny součástky od vstupu 230 V až po ten velký kondík. Někde by měl být zkrat, protože pŕerušená součástka to vyhazovat nebude.
Bendy

#17 Příspěvek od Bendy »

Tak jsem odškrábnul fixačný tmel u toho modrého kondíku a on má upálenou jednu nohu šmejd :D myslíte, že by to mohl být hlavní problém?
Musím ho zaběhnout koupit, doma rozhodně nic takového nemám :(
Přílohy
1_4.jpg
1_4.jpg
mi-ro

#18 Příspěvek od mi-ro »

Bingo. A pro zajímavost se podívej, kam je zapojená upálená noha modrý keramiky a zároveň sousední propojovací vodič na DPS.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

A nezabudni ocistit ten vodivy bordel pod nim, pripadne aj vyskrabat.
Bendy

#20 Příspěvek od Bendy »

mi-ro píše:Bingo. A pro zajímavost se podívej, kam je zapojená upálená noha modrý keramiky a zároveň sousední propojovací vodič na DPS.
Upálená noha vedla na zem.. :taunte:
rnbw píše:A nezabudni ocistit ten vodivy bordel pod nim, pripadne aj vyskrabat.
Všechno jsem očistil a byla načatá i klena za přepálenou nohou, tak jsem také vyměnil.

Zítra koupím ten upálený 1KV 2.2nF a snad to naskočí normálně.
Pokud teda neodešel ten fet QM801 na který vedla druhá noha (na středovou nohu QM801) a možná jeho smd diody a rezistor jak hned diagnostikoval v začátku dost přesně KUBO :aplause:

No jsem zvědav, zítra poreferuji jak to dopadlo. :D
mi-ro

#21 Příspěvek od mi-ro »

Ano, ustřelená noha jde na mínus pól elytu. A ta drátová propojka hned vedle? Nebudu tě zkoušet. Je na + elytu.
..to bude jen ňákej odpůrek
PotPalo

#22 Příspěvek od PotPalo »

Ako to, že neodišla sieťová poistka už pri prvom buchnutí?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Je tam T6,3AH, ta nieco znesie. Tiez sa mi stalo, ze PC zdroj vyrazil 25A istic a poistka (F8A) prezila.
Bendy

#24 Příspěvek od Bendy »

Pojistka opravdu asi po 5 ranách stále ok 8O , ale proč se vlastně upalila ta noha u toho kondíku 222/1kV nechápu. Přěpětí, nebo co?
DELONG

#25 Příspěvek od DELONG »

Tú nohu ti zožral a skratoval práve ten tmel :lol: . Ten tmel totiž po čase pôsobenia dokáže divi :lol: .
Ak je aj inde tak si ho hneď aj odstáň .
Kremik

#26 Příspěvek od Kremik »

No já nevím... Tohle vodění za ručičku...
Beru, pokud někdo začíná, chce si něco postavit, nebo postavil a neběhá mu to, tam jsou i naprosto laické otázky na místě. Ale pokud se někdo rozhodne opravit si telku, už by měl něco znát. Pokud nezná a chce opravovat, musí se učit. Pak má na rady nárok.
Opravovat to za něj na dálku, jeho rukama, kdy on sám ani neví co dělá - proč?
Ne, že bych mu to nepřál, ale každý by měl vědět co dělá a být za to zodpovědný.
Poradit znamená rozšířit člověku prostor, ve kterém se orientuje. Potud je to skvělé.
Mimo tento prostor už to není rada, je to řešení věci za něj.
Je to nebezpečné pro samotného tazatele, opravovanou věc, může být i pro okolí (úraz elektřinou, požár...)
A nakonec - je to vyčůrané.
rayx

#27 Příspěvek od rayx »

S tím "tmelem" je to zajímavý, někdy tam je opravdu jako fixace dané součástky, ale někdy zase asi jako ochrana proti usazování vodivýho prachu, třeba na takovým PFC ... Tam kde se hodně kouří by telky asi mohly vyprávět :D
Heno

#28 Příspěvek od Heno »

Kremik píše:No já nevím... Tohle vodění za ručičku...
Beru, pokud někdo začíná, chce si něco postavit, nebo postavil a neběhá mu to, tam jsou i naprosto laické otázky na místě. Ale pokud se někdo rozhodne opravit si telku, už by měl něco znát. Pokud nezná a chce opravovat, musí se učit. Pak má na rady nárok.
Opravovat to za něj na dálku, jeho rukama, kdy on sám ani neví co dělá - proč?
Ne, že bych mu to nepřál, ale každý by měl vědět co dělá a být za to zodpovědný.
Poradit znamená rozšířit člověku prostor, ve kterém se orientuje. Potud je to skvělé.
Mimo tento prostor už to není rada, je to řešení věci za něj.
Je to nebezpečné pro samotného tazatele, opravovanou věc, může být i pro okolí (úraz elektřinou, požár...)
A nakonec - je to vyčůrané.

Porozmýšlajme ako formulovať odpovede tak aby dotyčný musel viac premýšlať aj za cenu, že riešenie bude dlhšie trvať, hm? Alebo ak nemá trpezlivosť, nech sa riešenia nedopátra.

Nemalo to byť v sekcii "poradna pre začiatočníkov?"
- Zem miesto mínusu kondíka
- Viděl bych to jako Tvrdý zkrat na zdrojové desce možná nějaká dioda, ale která
- Co se s tím dá dělat (mám multimeter)
- Opticky je deska jak nová ani žádný nafouknutý kandík
Bendy

#29 Příspěvek od Bendy »

Kremik píše:No já nevím... Tohle vodění za ručičku...

Kdo chce, pomůže, kdo ne neřeší a zdrží se komentářů jako, vzhledem ke znalostem bych doporučil…….atd, protože jsou prdu. Pomocí tohoto fóra jsem už opravil spousty přístrojů kazeťák, TV, zdroje…atd a jsou zde borci, co mi věnovali i několik dní i osobní setkání, za což jsem velice vděčný. Někdy jsem po vyměňoval i třicet součástek a vše šlape. Někdo je kovaný v tomto a jiný zase v něčem jiném. Já třeba v informatice. Je to jenom o přístupu. Šak bastlíme nééé, tak co jako :beer: a pokud to někomu nakope, tak je to jeho problém.

Závěr chlapáci:
Paráááááda :D sehnal jsem sice 222/3KV,ale vyšší KV neva. TV zase zajódlovala a jede v pohodě. FET za kondíkem to naštěstí vydržel. Funguje a vše je v pořádku. Děkuji za spolupráci a nasměrování, opět od některých perfektní pomoc. :D :D :wink: Děkuji fórum :D ať se Všem daří :wink:
p32

#30 Příspěvek od p32 »

Ano, pár takových závad, tj. odpálený kondík na 2kV, jsem v TV spravoval a byl to jen ten kondík. Příště ale dej takový dotaz normálně a ne do profiků - tj. že se tím živí. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“