LE26A456C2D samsung vyhazuje jistič v bytě...VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Upálená noha vedla na zem..mi-ro píše:Bingo. A pro zajímavost se podívej, kam je zapojená upálená noha modrý keramiky a zároveň sousední propojovací vodič na DPS.
Všechno jsem očistil a byla načatá i klena za přepálenou nohou, tak jsem také vyměnil.rnbw píše:A nezabudni ocistit ten vodivy bordel pod nim, pripadne aj vyskrabat.
Zítra koupím ten upálený 1KV 2.2nF a snad to naskočí normálně.
Pokud teda neodešel ten fet QM801 na který vedla druhá noha (na středovou nohu QM801) a možná jeho smd diody a rezistor jak hned diagnostikoval v začátku dost přesně KUBO
No jsem zvědav, zítra poreferuji jak to dopadlo.
Beru, pokud někdo začíná, chce si něco postavit, nebo postavil a neběhá mu to, tam jsou i naprosto laické otázky na místě. Ale pokud se někdo rozhodne opravit si telku, už by měl něco znát. Pokud nezná a chce opravovat, musí se učit. Pak má na rady nárok.
Opravovat to za něj na dálku, jeho rukama, kdy on sám ani neví co dělá - proč?
Ne, že bych mu to nepřál, ale každý by měl vědět co dělá a být za to zodpovědný.
Poradit znamená rozšířit člověku prostor, ve kterém se orientuje. Potud je to skvělé.
Mimo tento prostor už to není rada, je to řešení věci za něj.
Je to nebezpečné pro samotného tazatele, opravovanou věc, může být i pro okolí (úraz elektřinou, požár...)
A nakonec - je to vyčůrané.
Kremik píše:No já nevím... Tohle vodění za ručičku...
Beru, pokud někdo začíná, chce si něco postavit, nebo postavil a neběhá mu to, tam jsou i naprosto laické otázky na místě. Ale pokud se někdo rozhodne opravit si telku, už by měl něco znát. Pokud nezná a chce opravovat, musí se učit. Pak má na rady nárok.
Opravovat to za něj na dálku, jeho rukama, kdy on sám ani neví co dělá - proč?
Ne, že bych mu to nepřál, ale každý by měl vědět co dělá a být za to zodpovědný.
Poradit znamená rozšířit člověku prostor, ve kterém se orientuje. Potud je to skvělé.
Mimo tento prostor už to není rada, je to řešení věci za něj.
Je to nebezpečné pro samotného tazatele, opravovanou věc, může být i pro okolí (úraz elektřinou, požár...)
A nakonec - je to vyčůrané.
Porozmýšlajme ako formulovať odpovede tak aby dotyčný musel viac premýšlať aj za cenu, že riešenie bude dlhšie trvať, hm? Alebo ak nemá trpezlivosť, nech sa riešenia nedopátra.
Nemalo to byť v sekcii "poradna pre začiatočníkov?"
- Zem miesto mínusu kondíka
- Viděl bych to jako Tvrdý zkrat na zdrojové desce možná nějaká dioda, ale která
- Co se s tím dá dělat (mám multimeter)
- Opticky je deska jak nová ani žádný nafouknutý kandík
Kremik píše:No já nevím... Tohle vodění za ručičku...
Kdo chce, pomůže, kdo ne neřeší a zdrží se komentářů jako, vzhledem ke znalostem bych doporučil…….atd, protože jsou prdu. Pomocí tohoto fóra jsem už opravil spousty přístrojů kazeťák, TV, zdroje…atd a jsou zde borci, co mi věnovali i několik dní i osobní setkání, za což jsem velice vděčný. Někdy jsem po vyměňoval i třicet součástek a vše šlape. Někdo je kovaný v tomto a jiný zase v něčem jiném. Já třeba v informatice. Je to jenom o přístupu. Šak bastlíme nééé, tak co jako
Závěr chlapáci:
Paráááááda