modul tuneru VKV

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Když tu předlohu slušně vyfotíš, aby na fotce byly protilehlý strany aspoň trochu slušně rovnoběžný a nebyl to lichoběžník jak prase, dá se to jako obrázek v nějakým editoru barevně invertovat a z negativu udělat pozitiv. V tom problém není - jen musíš opravdu držet foťák (asi nejspíš mobil) pokud možno středem objektivu proti geometrickýmu středu desky a nenaklánět ho na žádnou stranu, fotit bez integrovanýho blesku (aby jeho odraz nezaslepil střed obrázku) a jeho světlo nahradil nasvícením přídavnýma zdrojema z aspoň dvou stran. Zdá se to bejt složitý, ale dá se to na jednu-dvě takový fotky pořídit i v pokoji pomocí stolu, lustru a malý stolní lampičky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PavelFF

#17 Příspěvek od PavelFF »

Dneska je to sranda. Tehdy jsem neměl ani Xerox ani ten časopis. Měl jsem ho půjčený, nesměl jsem do něj dělat dírky, takže kopie jsem dělal fotografickou cestou. Proto mi vadila mizerná předloha.

Já dvě vstupní jednotky stavěl mnohem později než vyšel časopis, až někdy kolem 1987, když byly k dispozici československé KF910. Tehdy jsem si hodně uvědomil, jak jsme pozadu v součástkách. Deset let starý návod v Amaru a u nás znamenal špičkovou moderní konstrukci. No, nejen v součástkách jsme byli pozadu.

Přikládám dobovou fotografii rozdělané konstrukce. Do otvoru na panelu vpravo jsem pak dal klávesnici ze sovětské LCD kalkulačky pro zadávání hodnot předvoleb. V té době jsem byl myslím jediný na vsi, kdo měl VKV tuner s diigitálním laděním. Ovšem měl své mouchy - digitální část trochu rušila příjem na některých kmitočtech. Celkově vzato to ale byl úspěch.
Přílohy
VKV digitální tuner 1988_.jpg
Vpravo nahoře VKV stupní jednotka, vedle ní MF zesilovač dle AR12/1983. Vpravo dole kmitočtová syntéza dle AR?/?.
Vpravo nahoře VKV stupní jednotka, vedle ní MF zesilovač dle AR12/1983. Vpravo dole kmitočtová syntéza dle AR?/?.
VKV digitální tuner 1988___.jpg
VKV digitální tuner 1988___.jpg
juca

#18 Příspěvek od juca »

Chcete niekto za poštovné?
Přílohy
DSC_0945.JPG
DSC_0945.JPG
juca
juca

#19 Příspěvek od juca »

[quote="juca"]Chcete niekto za poštovné?[/quote]
Přílohy
DSC_0946.JPG
DSC_0946.JPG
juca
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Spíš by mě zajímalo, kde se tehdy sháněl ten dvoubázový FET, když i o 10 let později byl problém sehnat Teslácké KF907/910.

Přímo od pana Němce, toho času zaměstnance VOP 064 Hradec Králové. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“