To je jako byste řekli, že nekonečno neexistuje, protože jste se v noci tak daleko nedopočítali s ovečkama
MBA810 jinak
Moderátor: Moderátoři
Ak som strelil capa, nevadí, prežijem to.
sinclair píše:Boucherot je "náhradní zátěží" už hodně dlouho před 20kHz, pitomče.
To bylo asi na mě, že? Mám to brát jako projev důvěry a pozvánku do vašeho hádacího klubu?
A k tomu boucherotu - nenapsal jsem, že nastupuje s velkou strmostí přesně na konci slyšitelného spektra.
http://www.repromania.net/tesla/tesla-s ... re-667.php
Duvsan píše:Pokiaľ ide o ten Bucherotov člen, mňa zmiatol predpoklad, že vzhľadom na tvrdosť výstupu by ho mal mať ten zosík pekne nízko u zadele. Ale je pravda, že tu nejde o "tvrdý" odpor, ale o impedanciu, ktorú obstaráva zsv...
to máš pravdu, ale pokud by byla dobře navržená celková zpětná vazba, tak by to mohla srovnat - a po odpojení boucherotu by se právě vidělo, jak moc.
Jinak samozřejmě sichr je sichr a kondík + rezistor nikoho nezabijou, takže k tomu vyřazení boucherotu jsem vyzýval čistě z experimentálních důvodů
Druhá věc - zapojení Boucherotu:
Při můstku VŽDY proti zemi, třebaže zátěž proti zemi zapojena není.
Boucherot totiž se zátěží nemá co dělat, je to kmitočtová kompenzace struktury, ne zátěže!
Všecka ta můstková zapojení, kde je Boucherot zapojen paralelně k zátěži jen ukazují, že dotyčný neví, k čemu vlastně má Boucherot sloužit.
Asi nemusím vysvětlovat, jak a o co se "opírá" takto zapojený Boucherot při provozu a proč bude fungovat jen do určitého kmitočtu, resp. natočení fáze na něm. Je to prostě funkčně blbě, není to ani kompromis, je to svého druhu alibismus, který může přivodit škody.
Zajímavé zkušenosti lze získat v nesymetricky napájených zapojeních, s Boucherotem zapojeným proti druhému pólu napájení. Funguje to úplně stejně, ale jen za určité podmínky - to si může při bastlení taky každý sám vyzkoušet, za jaké
Doporuručuji vám četbu literatury, třeba Ljapkin Ťapkin,"Vysokofrekvenční oscilátor z emitorového sledovače snadno a rychle"
Nebo J.K.Clapp "An inductance-capacitance oscillator of unusual frequency stability".
http://audioworkshop.org/downloads/AMPL ... RCUITS.pdf