mikrovlnka
Moderátor: Moderátoři
mikrovlnka
Po zapnutí se nerozběhne ani větrák a ani zdroj mikrovln. Přitom všechna ta blikátka reagují ale mikrovlnka se přesto nerozběhne. Napadla mě pojistka, ale ta je v pořádku -pokud jich tam někde není víc. Můžete mi poradit, proč, nebo co opravit, nebo proměřit?
- Artaban001
Ovladací blok jde odpojit, vyjmout a testovat úpně bokem - měl jsem z jednoho hodiny v dílně - prověř příslušná relé
Jen taková možná pitomá úvaha: dá se horní mikrospínač sepnout natvrdo a mikrovlnka by spínala ve finále pouze tím dolním?
Třetí mikrospínač se mi zatím nepodařilo objevit, ale zřejmě se to stalo tak, že naše dcerunka je zvyklá třískat při zavírání dvířky a horní nevydržel takovém zacházení!
rozmontovat ještě víc, abych se k tomu dostal, protože to co se vylomilo byl sice mikrospínač, ale i ten čudl, co to spíná zaklapnutím horního háku dvířek. Musel nenápadně vypadnout již dřív při manipulaci s MWT , takže ještě k tomu nevím jak to vypadalo.
Mám otázku" Nedá se to přece jen někde spojit s druhými mikrospínači na druhém tačítku dole.Nebo neexistuje nějaký jiný způsob spínání?
Ještě mě napadlo, jako poslední možnost tam dát třeba jazýčkové relé - to co je ve skleněné ampulce a to celé přidělat třeba k vedení žárovky, nebo něčemu, kde teče proud při zapnutí celé MW - ale naštěstí se mi to podařilo jinak - ale co tomu říkáte?