NZC 420 zvedání přenosky
Moderátor: Moderátoři
co jsem nemohl strávit ? no tu absenci koncového vypínání motorku
pohonu - vznikl prostor pro lidovou domácí tvořivost, AR2/1981, AR4/1981
a možná další. Profi řešení přinesl až následný typ HC43 (NC430, NZC431).
- jardafiala
- Petr98_2010
Čep má průměr 2 mm, plech tloušťku 1,5mm,to je plocha 3 mm čtverečné.
To moc není. je ovšem třeba říci že na spodní straně plechu je kuželové zahloubení,zhruba odpovídá úhlu vrtáku a nechápu co bylo jeho účelem.
Možná že tam někdy něco fungovalo jako upevnění toho čepu.
Polovrakem se u mě rozumí jinak nepoškozené gramošasi, ale např. bez raménka, talíře či motorku - ale se všemi těmito pomocnými, mechanickými díly. Nikdy nechybí mechaniky koncového vypínání, zvedáčky, táhla, páky, vypínače, vidličky a táhla řazení kvaltů atd., protože se tyhle díly prakticky nekazí.
Podmínka pro skladování takového "polovraku" je nepoškozená povrchovka a nezasažení vodou. Po doplnění odjinud, či zkombinováním chybějících dílů z jiných polovraků, lze pak získat pěkné a kompletní šasi.
Nemá vůbec smysl syslit šasi, na které ve SD 14 dní chcalo. Byť by po usušení a opucování byla nějaká naděje.
Bohužel není, spoustu takto zmoklých přístrojů jsem až na drobnosti zevnitř vyházel. Dešťová voda je náhodou pěkné svinstvo, velký prd a ne měkká, jak se říkává. Často nám prší na hlavy slabá kyselina či zásada.
Stačí pár prasklinek na laku Fe kastle - a pracně restaurovaný kus za další rok doslova vykvete, jak blatník na autě.
Dtto hliníkové lakované panely, bez eloxu, nebo nacucané DPS z cuprexcartu, ne cuprextitu, trafa, relé...
- jardafiala
- jardafiala
Cínovaný jsem neviděl uhnilý ani jeden, ale při vlastnoručním pájení kalafunou a před víc, než čtvrt stoletím, mi v ničem neuhnívá ani zlacený typ.
- Petr98_2010
- jardafiala
nebo https://ostatni.bazos.cz/inzerat/136514 ... mofony.php
- Petr98_2010
- Petr98_2010
závěrečná zpráva.
Opraveno výměnou celé předlohy,problém byl v tom uvolněném čepu předlohy.
Vzhledem k mému požehnanému věku doufám že mě oprava přežije a teď se pokusím vymyslet jak opravit tu poškozenou předlohu kterou mám teď v šuplíku.Pevně spojit hliníkový plech s ocelovým čepem je docela fígl.
Díky vám všem za pozornost.