mini kamera + čočka
Moderátor: Moderátoři
mini kamera + čočka
Myslíte, že by to vyřešila nějaká přídavná čočka? Když jsem zkusil mezi kukátko a kameru dát čočku ze čtecích brýlí, tak to nepomohlo.
Taky bych zkusil sehnat kukátko, které má vnitřní díru 15 mm, aby jím šla kamera prostrčit až k čočce, ale to taky nevím, jestli by pomohlo. Nevíte o takovém kukátku?
P.S. Tak jsou kukátka s vnitřním průměrem 27 mm https://www.sezamcz.cz/kukatka/by,produ ... sults,1-36
- Artaban001
Asi existují jednoúčelové systémy kamera+malý monitor pro takové použití, pak by to dávalo smysl.
Ale jinak pro pohodlné šmírování z obýváku, kdo jde k sousedům dobrý, to jako jo.
Pro některé typy (jsou různé varianty s podobnými střevy) je i FW s RTSP protokolem, ale zatím jsem ho pro mou kameru neobjevil.
Asi začnu uvažovat o nahrazení kukátka.
Většina dnešních telefonů má autofocus a díky tomu, že umí nějak zaostřit, tak mají lepší výsledek, než cokoliv s fixním ohniskem. Ta mini kamerka stála 18 dolarů a to jsem ji objednal ze Španělska (kvůli 1.7.), což na tohle hraní až tak nevadí.
Proto zněla otázka, jak přizpůsobit optiku nebo kukátko k tomu, aby ta kamera bez autofosucu nasnímala použitelný obraz, když už má detekci pohybu.
Nakonec chápu, že to jednoduše nepůjde, ale jsou kukátka s větším vnitřním průměrem a čočku na konci můžu vykuchat, takže budu mít k dispozici nenápadnou díru, ve které koupená kamera bude fungovat dle mých představ. Teoreticky to zvládne kukátko s 16mm dírou (kamera má průměr 14,5 mm), které jsem objednal za 54,- Kč.