Kolečka kancelářských židlí
Moderátor: Moderátoři
Kolečka kancelářských židlí
Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Není to s nima na to uvolňování koleček ze hřídelek ještě horší, když se nedokážou po dlažbě "smeknout"?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tady by ti vypadavat nic nemelo. Ja to kupoval z jineho duvodu, ale nemyslim ze by s tim byl na dlazbe nejaky problem.
dobrman píše:Tak jsem koupil takový a po půlroce jsou furt OK......
A ten průměr čepu 11mm je standardní u židlí, nebývá čep menší? Jak tam vlastně ty kolečka drží, v otvoru kříže židle je nějaký napružený pojistný kroužek který zapadne do drážky v čepu kolečka? Takže při demontáži stačí tahem vysunout?
sr71 píše:A ten průměr čepu 11mm je standardní u židlí, nebývá čep menší? Jak tam vlastně ty kolečka drží, v otvoru kříže židle je nějaký napružený pojistný kroužek který zapadne do drážky v čepu kolečka? Takže při demontáži stačí tahem vysunout?
Na čepu je pružný kroužek za ktrerý to tam drží, stačí to vypáčit. Je to tam jen namáčknutý. Mě to šlo vytáhnout větší silou rukou. Měl jsem tam Ø 11mm, tak jsem sháněl ten, ale prý se používá i Ø 10mm.....
Jo, čepy u velkejch těžkejch židlí jsou 11 a u malejch lehkejch 10 mm.
S těmahle čepama s jistícím kroužkem ale problém nemám. Mě odchází dvojkolečko na společný vodorovný hřídeli. Prostě se časem uvolní a vypadne a při namáčknutí zpět už nedrží. Co vlastně drží kolečka na hřídelce? Kroužek jako je na svislým čepu v kolečku ani na hřídelce není. Na hřídelce je jen takový jednosměrnej ozub, nasazení kolečka je "po srsti" ozubu a pak už sundat nejde.
Asi se to v plastu kolečka nějak vydrbe.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!