Kompresor orlík -směr točení
Moderátor: Moderátoři
kutilmil píše: Zasa ste chytrí jak amsterdamské rádio. Čo sa týka "lopatky na spodu ojnice" tak prikladám foto. Každý normálny pochopí.
Nojo, tak jsem vyjmenoval kompresory, co jsem měl v dílně rozdělaný a vím jak vevnitř vypadají. A stejně se najde jeden chytrej, co to zpochybní.
No tak nám teda napiš, jak to mazání, co jsi dal fotku funguje a co se v klikovce kompresoru děje za chodu a co to je třeba křižák, když jsi takový expert na kompresory.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
petrfilipi
Edit - abychom měli jasno, napsal jsem do Orlíku. Uvidíme, zdali (a co) odpoví.
PF
Mimochodom tieto kompresory sa používali aj v obrábacích strojoch, lokomotívach, kompresorovniach a inde, kde bolo zabezpečené chladenie externým spôsobom. Pokiaľ sa ale bavíme o kompresory, ktorý je schopný samostatnej niekoľkohodinovej prevádzky pri tlaku blížiacemu sa k 1MPa a prietoku niekolko kubíkov (17)/hod tak určite musí mať nútené chladenie!
-
petrfilipi
kutilmil píše:Ale CELERONE prosím ťa. To sa ma naozaj pýtaš čo je "krížiak" a ako funguje mazanie klasického kompresora? To fakt nevieš?
Tak určitě hloupej neumřu, protože mám na servis 20 a 30 MPa kompresorů autorizaci a pár let jsem to dělal. Zkoušel jsem, jestli vůbec víš, o čem tady kecáš. Zatím jsi mě moc nepřesvědčil i když vidím, že stavovou rovnici pro ideální plyn spočítat umíš. Akorát kdybys tyhle hodnoty a poměry použil na reálným třístupňovým kompresoru pro plnění potápěčských lahví na 20 nebo 30 MPa, tak zabiješ jak potápěče, tak kompresor. Proč, to nám určitě dostatečně vysvětlíš, že?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Blbost, na mašinách se vždycky kvůli potřebnýmu sekundovýmu/minutovýmu objemu na výstupu používaly minimálně sériový dvouválce nebo tříválce (tam dva nízkotlaky tlačí do jednoho vysokotlaku a ten pak do vzdušníku). Je to požadavek, aby mašina měla v jímkách nafoukáno dostatek vzduchu, aby dokázala za určitej čas natlakovat na pracovní tlak soupravu s danou dýlkou/počtem vagónovejch jímek. S jednoválcem by se takovejch 600m nebo ještě víc dlouhá souprava "foukala" na odjezdový minimum 8 barů v průběžným potrubí půl hodiny ...kutilmil píše:...
Mimochodom tieto kompresory sa používali aj v obrábacích strojoch, lokomotívach, kompresorovniach a inde,...
A kutilmile - nelituju tě