Náš barák - revitalizace
Moderátor: Moderátoři
mihal píše:Pokiaľ je vyžadovaný na nastavenie nástroj tak to nemôže byť považované za obsluhu alebo údržbu
No nevím tím bych si asi nebyl úplně jistý, např. uživatel by teoreticky měl pravidelně, řekněme jednou ročně, mazat prvky kování a k tomu taky potřebuje něco čím to provede (sice asi ne přímo nástroj ale podle mě je to charakterem podobná činnost jako seřízení)
Tohle hodně záleží na konstrukci paneláku. U těch novějších je obvykle okno zasazeno uvnitř jednoho fasádového panelu. Tam se nemá co hýbat. Ale u těch starších, kterých je třeba v Praze většina, je okno namontováno na spodní fasádový panel, mezi okny jsou desky a z vrchu je okno ukotveno v dalším fasádovém panelu. Tahle konstrukce tepelně pracuje, rám se ohýbá a i okna je třeba častěji nastavovat.termit256 píše:Nevim jake vam dali okna, ale ty co mam ja jsem nikdy neserizoval a neprijde mi ze by nejak zvlast drhly.
Dělá to na mě dojem že by se to takto může zkroutit tím jak se používá ventilačka, kdy je okno vyklopené a drží nahoře vzpěrou vyklápěcího mechanismu jen za jednu stranu, zatímco druhá strana (u kličky) je volná a křídlo se tak vlastní vahou deformuje (máme trojskla takže je to těžší).
V příloze názorný příklad jak to vypadá (horní + dolní roh na straně u kličky)