Stále běžící kompresor lednice IKEA, ale chladí..
Moderátor: Moderátoři
Stále běžící kompresor lednice IKEA, ale chladí..
Nicméně lednici jsem zapojil, chladí, mrazí.. Bok lednice v kterém je kondenzátor (nemyslím elektrický) je poměrně dost horký a kompresor běží nonstop..
Doma mám lednici s invertorem, která prakticky taky nevypíná nikdy kompresor, ale zase není tak horký kondenzátor. U této nemůžu nikde najít, jaký typ kompresoru má, ale v návodu je stále běžící kompresor brán jako závada.. Ale návod může kecat..
Kdyby byl únik chladiva, byl by ale horký kondenzátor??
Bok lednice je dost nepřijemně horký, oproti klasickým trubičkovým kondenzátorům, ale nemůže to třeba být tím, že rovný plech má menší vyzařovací plochu??
Jde mi o to, jak jednoduše zjistit, zda je funkční, nebo ne...
Je možný, že servisu se s tím prostě nechtělo zabývat, tak to odbyli uniklým chladivem, ale že v návodu k obsluze, ani v popisu lednice nic o invertoru nepíšou, je zase divný.. Mám lednici Samsung a jako jedna z prvních věcí v návodu i na stránkách je informace o invertoru a že je normální, když se nevypíná kompresor..
IKEA nemá prakticky žádné servisní manuály a mě se nedaří ani zjistit, kdo je skutečný výrobce této ledničky..
A kutilmile - nelituju tě
Jak je to u jednokompresorové lednice, která má zvlášť nastavení teploty lednice i mrazáku.. jak je to řešeno?? nějaký ventil??
jinak jsem mluvil s člověkem, co dělá chlazení (průmyslové) a podle něj je divné, že by při nedostatku chladiva chladila více lednička než mrazák, jelikož je mrazák dole...
macmanCZ píše:Zdravím, dostal jsem od známého necelý rok starou lednici IKEA Vinterkall s tím, že má uteklé chladivo..
Tohle tedy Ikea v rámci 2- , nebo snad i 5-leté záruky vyřešila tak, že si to zákazník musí opravit sám? Nebo se k tomu postavili a vrátili prachy, a s lednicí si naložte jak chcete? To jen pro zajímavost
VINTERKALL 60490128
Návod
HQ-610WEN(EU)
K nám MIDEA (nejen) chlazení podle internetu vozí taky ALZAk, možná by měli schopnější servis než Ikea a třeba by byli i ochotni pomoci servis.midea@alza.cz
prodávali HQ-610RWEN(DS)
Tohle by mohl být ten řídící ventil, nic k domácímu kutění ...
https://fixpart.de/de/product/view/0091001865