Tesla SPIRITUAL 442A preladenie VKV
Moderátor: Moderátoři
- jakubrosler
s dovolením zrecykluji vlákno, protože se hodlám pustit taky do přeladění Spirituálu.
Bohužel stránky Petra Jeníčka zmizely v propadlišti dějin a s nimi i odkazovaný článek. Nemáte ho, prosím, náhodou někdo stažený?
Těch stránek je věčná škoda, odkazy na ně se to tady na Bastlírně jenom hemží a pamatuju, že už jsem z nich několikrát čerpal. Kdyby byly někde archivovány celé, bylo by to vůbec nejlepší, ale to bych asi chtěl moc.
- Přílohy
-
Sextant_VKV_vstupj1.gif- Schema vstupní jednotky VKV s vyznačenými úpravami
- (20.6 KiB) Staženo 176 x
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ty malé kapacity v sérii s ladicím kondíkem mě kdysi taky vytrestaly - i když jsem zkrátil cívky o závit, pořád jsem tam nemohl celé pásmo dostat, než jsem si všiml, že dolní konec pásma má strašně roztaženou stupnici.
Ale to bylo dávno před internetem a nebylo kde se o tom dočíst.
Mám za to, že v příhraničních oblastech na způsob úpravy vstupní jednotky musel přijít každý sám.
Mnohem později, když se k nám dostaly přístroje s rozsahem OIRT zpoza železné opony, nejčastěji stačilo odstranit jen to, čím pro náš trh obohatili původní ladicí jednotku, původně určenou pro pásmo CCIR. To už bylo daleko snadnější.
- jakubrosler
Se Spirituálem jsem uspěl, ale taky jsem měl problém nacpat tam celé pásmo, a to i po úplném odstranění C15. Nakonec jsem vypájený kapacitní trimr osadil na místo C18. Sice se tím zároveň s horním koncem pásma měnila i vazba AFC, ale neřekl bych, že její zmenšení bylo na škodu.
(EDIT: překlepy)