Ale to by mu pak nezbylo na Argus, repák, nebo Alpu bez 🤐...ok1hga píše:pokud chce někdo dělat něco pořádně, musí si pořídit pořádný vercajk
Odsavacka Solder Peak SP-208K
Moderátor: Moderátoři
rnbw píše:Mazem to olejom na sijacie stroje, ten sa takmer na nic ine pouzit neda
Nikdy jsem ji ničím nemazal. Koupená počátkem 80-tek v DOS (Dům obchodních služeb Svazarmu), 40 let maká, furt původní hrot, přetahuju přes něj silikonovou hadičku. Jen to červený zakončení pístu prasklo tak jsem tam surově napájel velkoplošnou podložku a pod ní matku.
Má ještě kožený jednosměrný těsnění pístu a nejspíš bude makat navěky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw píše:Mazem to olejom na sijacie stroje
Celeron píše:Nikdy jsem ji ničím nemazal.
nemyslím, že by se nutně musela odsávačka čimkoliv mazat,
ale je dobré ji občas důkladně umýt uvnitř lihem.
uvnitř se totiž srážejí výpary z kalafuny a pájecích past, které dost drhnou . . .
(proto se používá kalafuna na smyčce . . .)
ok1hga píše:rnbw píše:Mazem to olejom na sijacie strojeCeleron píše:Nikdy jsem ji ničím nemazal.
nemyslím, že by se nutně musela odsávačka čimkoliv mazat,
ale je dobré ji občas důkladně umýt uvnitř lihem.
uvnitř se totiž srážejí výpary z kalafuny a pájecích past, které dost drhnou . . .
(proto se používá kalafuna na smyčce . . .)
Nikdy jsem nemazal ani nemyl. Ta moje je vevnitř lesklej elox nebo dokonce nikasil a to kožený těfnění alá pumpička z Eska Favorita po něm klouže jako kdyby bylo namaštěný. Možná dokonce něčím původně napuštěný bylo. Jen předkem vysypu bordel do kelímku cínovačky a jen velice zřídka oloupu cín, co se drží na segerovce, co jistí kožený těfnění.
Ale dovedu si představit, že ty nový plastový potvory s o-kroužkama na pístu se mazat musí, jinak by neklouzaly.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mám několik let stejný typ, ovšem leží ladem, jelikož mi praskla "ségrovka" (dle informací z internetu je správný pojem třmenový kroužek)...pretoze na odsavacke Pro's Kit (snad DP-366C - oznacenie je davno zodrate)...
Nástroj nemažu, anžto cín po odsátí odplivnu do (čisté) plechovky od bonbónů (na dno jsem plácnul kruh ze silnějšího papíru) a příležitostně recykluju.
U Lhotského jsem koupil modrou kovovou, podobnou té lidokovské na foto od foxridera, je to zřejmě ryzí Čajna. Funguje jakeš takeš. Na stránkách ji už nemá, PROSKIT 908-366A z jeho aktuální nabídky se jí podobá.