kde jsou registrováni ti co mají vyhlášku 50 ?
Moderátor: Moderátoři
Riešenie vidím v zaslaní požiadavky doporučene listom bývalému zamestnávateľovi: o vydanie preukazu kvalifikácie, s uvedením kto ho vydal. Po zvážení: či riskovať úhradu nákladov zamestnávateľovi, a mať skúšku za sebou, alebo ísť do celého kolotoča aj s nákladmi znovu (s tým že opakovanie je matkou múdrosti). Možno by nebolo zlé do listu uviesť, že od vydania dodnes toto nebolo kvalifikovanému doručené, čím, zadržiavaním, zamestnávateľ porušil svoju povinnosť. Ak teda nejakú mal.
Což je ale proti tomu nařízení. U nás jsem dostal originál, ale protokol o zkoušce jsem i podle 50 dostával vždycky. Holt záleží na demenci zaměstnavatele.msar píše:Realita bývá jiná, nedávno jsem školení absolvoval jakožto zaměstnanec a nikdo z nás si protokol neodnesl, vše si nechal zaměstnavatel...
Hlavně je to evidence právnických a podnikajících fyzických osob, takže zaměstnanec v tom není.warp píše:Tady je https://formulare.ticr.eu/ evidence už dle nové vyhlášky č. 250/2021 Sb. , není to kompletní, jen evicence od 1.7.2022 (asi od evidence v rámci platnosti dle nové vyhlášky)
Celeron píše:Teď jsem mluvil s chlapem, co školil 50-ku a nyní školí 194-ku. Pokud uděláš jako zaměstnanec 194-ku, tak musíš dostat protokol origoš ty a kopii ten, kdo tě vyslal na školení. Platí stejně jako 50-ka 3 roky.
To možná platí, ale nový zaměstnavatel ti ji neuzná a nechá tě udělat novou.
https://www.zakonyprolidi.cz/disk/cs/fi ... 02u001.pdf
Prostě platí to, co mi říkal školitel, je to na tvý jméno a organizace si může leda políbit prodloužený záda. Jak je to s odpovědnou osobou jsem tu již psal, prostě kontaktuješ školitele a on vystaví novej doklad na novou odpovědnou osobu z novýho zaměstnání.
Je ale jasný, že když si zaměstnavatel vymyslí nesmysl, každej novej v zkušební době bude držet hubu a krok i kdyby mu bylo káleno na hlavu a radši si to udělá znova.
Další z miliónu důvodů proč zaměstnávat sám sebe.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:workhard píše:To si ale nevymyslel zaměstnavatel, je to prý kvůli tomu, že každá firma má jiná specifická rizika. Co si o tom myslí tvůj školitel, je celkem jedno.
Zase je někdo chytřejší než šéf bývalýho krajskýho IPB .
IBP už dávno neexistuje a předpisy se mění, víme?
workhard píše: IBP už dávno neexistuje a předpisy se mění, víme?
No zas tak dlouho to není. A pokud má oprávnění na školení nový vyhlášky tak o tom určitě ví víc než ty. A docela by mě zajímalo, co se na bezpečnosti práce kolem elektriky tak zásadního změnilo. Elektrika zabíjí furt stejně a je jí vuřt, která vyhláška zrovna platí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!