Vyklízení přebytků

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od kulikus »

Moc pěkná díla na těch fotkách.
niko231

#17 Příspěvek od niko231 »

Ještě tady mám na prodej kdysi vlajkovou loď AIWY NSX 999MK II,na ND je tam něco ve zkratu, nejde spustit jinak je kompletní cena 250kč
Přílohy
DSCF7596.JPG
DSCF7596.JPG
DSCF7594.JPG
DSCF7594.JPG
DSCF7601.JPG
DSCF7601.JPG
DSCF7597.JPG
DSCF7597.JPG
DSCF7598.JPG
DSCF7598.JPG
adakar

#18 Příspěvek od adakar »

Nemusí byť skrat, stačí aby odišla kapacita kondenzátora sériového napájania na tej bočnej doske, kdesi v hornej časti, neviem či nie sú nohy pod tým kovovým premosťovacím pásom (pamätám si matne, je to nejakých 20 rokov čo som to riešil). Sú tam myslím dva povedľa seba? Nejakých 4,7 či 10µF? Oplatilo by sa taký stroj spojazdniť, aspoň pre radosť...
Naposledy upravil(a) adakar dne 15 zář 2023, 12:39, celkem upraveno 1 x.
PotPalo

#19 Příspěvek od PotPalo »

Myslíš C107 a C108? Na obrázku v strede. Tie keď sú zlé, tak nejde -25V pre displej a ten teda nič neukazuje. Ale ostatné by malo svietiť.
Přílohy
aiwa.jpg
aiwa.jpg
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 15 zář 2023, 13:44, celkem upraveno 2 x.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Ano, menic pre displej je problemovy, ja som ho neskor aj upravoval (na podobnom type), lebo tranzistory sa velmi hriali.

Keby sa to nemuselo posielat, zobral by som to a skusil rozchodit. Ten menic CD s okienkom je pekna vec na pozeranie a kazetak je asi najlepsi, co sa daval do hifi vezi.
adakar

#21 Příspěvek od adakar »

Áno mohlo by to byť ono, len schému som nemal, tie sa tvorili v hlave, 90% vecí sa riešilo bez nich... Preto sa na také závady nezabúda... Pokiaľ si pamätám, zlyhal kvôli tomu celý stroj, ale ako som písal, bol to jeden kus pred 20? rokmi, môžem sa mýliť...
PotPalo

#22 Příspěvek od PotPalo »

Tak to asi bolo niečim iným. Pri závade týchto kondenzátorov svieti displej slabšie, až vôbec, ale inak ostatné funguje, veža normálne hrá, tlačítka svietia. Keby to bolo v BA, hneď ju beriem. Raz som ju opravoval pre známeho, pekný kúsok. Ďalšia zvyčajná závada sú mikrospínače, nereagujú alebo reagujú nesprávne kvôli ich vnútornému odporu. Treba vymeniť všetkých 30+.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Ano, ja som mal iny model a tiez som neskor menil vsetky mikrospinace, pretoze vykonavali ine funkcie by mali.

Povodne to bol takmer srot (dostal som ho za odvoz, sice bez reproduktorov, ale aspon s dialkovym ovladacom) - islo len radio, displej nesvietil. Kazetak potreboval nove gumicky a CD prehravac novu mechaniku (po vycisteni sice zacal cital, ale preskakoval).
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od RayeR »

Jo kdyz vidim tyhle pribehy, tak mi to zas pripomene, ze v mladi byla spousta casu a elanu, ale nebyly prachy na vybaveni a soucastky, ted je to naopak a ve stari uz nebude ani jedno...

Jinak tuner a zesik na tu dobu pekna prace na urovni, na ty webovky jsem snad jeste nenarazil, tak si to casem projdu...

A ty mikrospinace, to je bolistka ele. vseobecne. Ono ta kovova membrana je asi zevnitr postribrena a casem to proste zcerna. Staci rozebrat a ocistit a je na nakou dobu pokoj. Uz sem musel takle cistit treba tl.spouste v zrcadlovce, ten spinac s namacknutim neni uplne snadne nekde koupit novy. Zatim to uz par let drzi. Idealni by bylo nahrazovat nakyma butonkama s pozlacenou nebo jinou nekorozivni vrstvou, co mechanicky pasujou...
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Ano, ked tam su dva (a nove nemas), tak vycistit. Ked som ich napocital 47, tak ma chut na cistenie hned presla :D
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Habesan »

RayeR píše:v mladi byla spousta casu a elanu, ale nebyly prachy na vybaveni a soucastky, ted je to naopak
Ještě se můžeš vrátit k některým starším projektům, to ti oživí tehdejší elán.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Najvacsi problem byva s casom.
Kremik

#28 Příspěvek od Kremik »

Tuhle věžičku mám v práci. Na svých bedýnkách nehraje špatně, ale po připojení na něco většího zjistíte, že pod 60Hz má výrazně ořezaný spodek. Takže prostě jen tak na hraní, k práci. CD už mi taky nejde. A setrváky v mechanikách, jestli nekecám, jsou jen plastové...

Edit: Teď mi najely fotky. Tak já mám trošku jinou, s výkonnějším koncem. Ale jinak v principu to samé.
niko231

#29 Příspěvek od niko231 »

Opravdu ji nikdo nechce na ND? Já již nemám elán a čas na opravu.V Aiwách jsem mnohokrát měnil tlačítka kus cca 4kč, jde to dobře, měnič pro displej bych eventuelně něčím nahradil, ale.dokud nenaběhne věž je to předčasné. Rěším spíš majetkové a finanční záležitosti, převod 2 aut a motorky. Prodej materiálu z oprav a pod.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“