Pevný podpalovač
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Zkusil jsem ho, zapálit šel ale jak uhasla sirka, tak podpalovač chcípnul. Ani plamen svíčky to nerozjede do stavu, kdy by to mělo něco zapálit.
Prostě nebrat!
To se mi zdá, u podpalovače, vada docela podstatná.
Jak píše EKKAR, kámoš má malou autodílnu a má tam samodomo kamna na vyjetej olej. Jeden zásobník, jedna spalovací komora, nějaká filtrace... Účinnost dost dobrá, kupodivu to nijak nesmrdí (v místnosti). Za mě asi dobrý využití oleje.
Stůj dál a nezapomeň že v plastech je spousta dalších příměsí a dotujících látek včetně chlórovanejch kvůli samozhášivosti. Ale z těch podle Bobša nic neutíká ...BOBOBO píše:...S tím plastem je to problém velké energie na malé kubatuře . Nejsi běžně schopný dostat dost vzduchu na spalování uvolněných plynů . Nemá co špatného vzniknout , s tím stojím . ...
než se dohadovat, zkuste si sehnat skripta "Speciální chemie pro požární ochranu". Je tam i spousta vzorečků, za jakých podmínek a kdy jaké swinstwo vzniká.
Jenže máme vzduch. A ten obsahuje třeba dusík. Takže máme vodík, dusík, uhlík. A HCN nebude neškodný, obávám se.Celeron píše:Z vodíku, kyslíku a uhlíku nic škodlivýho vzniknout nemůže, za nízkých teplot maximálně CO.