Pevný podpalovač

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Tak asi fakt jen nějaký ty hadry nebo lehce srolováním pomačkanou vlnitou lepenku, nacucaný nějakým parafínem nebo stearínem, zapálit od kraje sirkou, nechat trochu rozjet a hodit skrz násypnou šachtu dolů na rošt kotle ... S parafínem by měl hořet i křídovej papír, jen se ho tam nesmí nacpat moc, aby se s tím nezacpal rošt. Lejt tam kapalnou hořlavinu s výjimkou parafínovýho/lampovýho oleje rozhodně nedoporučuju, pokud si nechceš čas od času zalítat skrz sklepní vokýnko na zahradu nebo mít permanentně vožehnutou hubu ... Nebožtík fotr takhle blahý paměti likvidoval vyjetej olej z auta - na podpal hadr nacucanej olejem s malým crčkem tak asi náprstku benálu, aby to dobře chytalo, na to pár polínek a už to hučelo, komín měl skoro 8 metrů - a zbytek oleje smíchal s mourem a ostravskýma kalama na polosypkou hmotu, kterou po rozhoření kotle vesele nafedroval do násypný šachtice ... Tenkrát to bylo jedno z nejlevnějších nádražáckejch paliv, kaly se vozily za pár šlupek a vyjetýho másla bylo všude šest půlek. Dneska by ho hned nějakej vocas nabonzoval a ekofašisti by ho ukřižovali ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Ale to klasický PePo není problém sehnat. S ním to jde dobře. S tím, co doporučuješ mám zkušenost z mládí. Čarodejnice jsme zapalovali umělejma kytkama ze hřbitovních věnců. Byl to nejspíš papír namočenej do vosku. Hóřelo to móóc pěkně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

Celeron píše:Zkusil jsem ho, zapálit šel ale jak uhasla sirka, tak podpalovač chcípnul. Ani plamen svíčky to nerozjede do stavu, kdy by to mělo něco zapálit.
Prostě nebrat!

To se mi zdá, u podpalovače, vada docela podstatná. :D Já používám takový hobliny nacucaný asi smůlou, nebo čím. Prodávají to jako ekologický podpalovač. Funguje docela dobře, chytne od sirky hned a nezhasne.
Jak píše EKKAR, kámoš má malou autodílnu a má tam samodomo kamna na vyjetej olej. Jeden zásobník, jedna spalovací komora, nějaká filtrace... Účinnost dost dobrá, kupodivu to nijak nesmrdí (v místnosti). Za mě asi dobrý využití oleje.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od workhard »

V řetězci, který se jmenuje stejně jako servírka z BBT, jsem viděl klasické PePo.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Jo, vím, setina libry to jistí. Ale ten nehořlavej srágor je taky od nich.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kejki

#21 Příspěvek od kejki »

Pe-po je v akci asi za 20czk.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Měl jsem kliku , při likvidaci "nepovedených" rolí gačovaného papíru jsem si jich několik zachránil , tak mám nadosmrti . I kotel na dřevo se tím super zapálí . S tím plastem je to problém velké energie na malé kubatuře . Nejsi běžně schopný dostat dost vzduchu na spalování uvolněných plynů . Nemá co špatného vzniknout , s tím stojím . Ono když spaluješ i dřevo a nedodáš dodat dostatek vzduchu , je to stejné , také čadí jako hovado . Sám jsem musel silně provrtat dvířka od koupelnových kamen , kde zjednodušili dvířka a jsou spojená popelníková s přikládacími , kde není žádný sekundární , natož terciální vzduch . Tedy nyní již je . No a stále marně přemýšlím , jak dostat sekundární luft do školních-hospodských kamen . Tam je problém stejný .
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

BOBOBO píše:...S tím plastem je to problém velké energie na malé kubatuře . Nejsi běžně schopný dostat dost vzduchu na spalování uvolněných plynů . Nemá co špatného vzniknout , s tím stojím . ...
Stůj dál a nezapomeň že v plastech je spousta dalších příměsí a dotujících látek včetně chlórovanejch kvůli samozhášivosti. Ale z těch podle Bobša nic neutíká ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Věnuj se raději své de bilní chemii . vytřídění provedl celeron . Jestli nechápeš delší text , tak to máš blbý .
DukeNuke

#25 Příspěvek od DukeNuke »

No, ve spalovacím motoru také probíhá hoření. A benzín je také uhlovodík. A vznikají tam i oxidy dusíku.
než se dohadovat, zkuste si sehnat skripta "Speciální chemie pro požární ochranu". Je tam i spousta vzorečků, za jakých podmínek a kdy jaké swinstwo vzniká.
Celeron píše:Z vodíku, kyslíku a uhlíku nic škodlivýho vzniknout nemůže, za nízkých teplot maximálně CO.
Jenže máme vzduch. A ten obsahuje třeba dusík. Takže máme vodík, dusík, uhlík. A HCN nebude neškodný, obávám se.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Neuvěřitelný , to jako kotel na dřevo má písty a ojnice ? 8O
EKKAR

#27 Příspěvek od EKKAR »

"ŇOxy" vznikají ve spalováku jen při spalování chudý směsi, kdy teplota vyleze nad 1600°C - a navíc pod tlakem, kdy je molekulová vzdálenost menší, to v peci na dřevo nedosáhneš, jedině že bys tam foukal z autogenový flašky čistej kyslík. Ale při hoření plastů bez dodatečnýho vzduchu/kyslíku NOxy nevznikají - pokud něco vzniká, je to z toho důvodu, že byl dusík už vázanej v tom plastu před zapálením. Nemať tady veřejnost, Bobšu.
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Hele , ty si seber ten dihydrouhličitan a táhni třeba do třebový .
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Hydrogenuhličitan by sis podle fšeho měl naordinovat ty sám, máš po tom chlastu ňák moc překyselenej žaloudek ...
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“