Zasněžené FV panely-řešení?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JirkaZ

#16 Příspěvek od JirkaZ »

Valdano píše:Ne do Brusele nebo v Bruseli, ale do Bruselu nebo v Bruselu stejně jako do Bruntálu nebo v Bruntálu.
...

Ale vůbec ne. Brusel jako prdel. Taky bys nenapsal v prdelu.

Pozn.: v referendu jsem volil pro vstup (v naivní vidině pokračování EHS), dnes už bych si to zatraceně rozmyslel.

A k tomu zakazování:
dnes dopoledne jsem hledal skutečně účinný fungicid, který bych mohl použít jako přísadu do malby ve vlhkém sklepě, příp. jako podklad do penetrace (dnes tolik propagovaný a v podstatě jediný dostupný KAS totiž nějak nefunguje, a to ani na čerstvé omítce).

Ten seznam látek, co SESR zakázal, by byl asi tak na týden...

Podobnou zkušenost jsem neudělal poprvé, ale asi tak posté.

Ne, nejsem přívržencem chemie, moje založení je přirozeně ekologické (tj. nikoliv ekofašistické). Ale co je moc, to je příliš. Soudruzi se s tím nesrali: namísto aby iniciovali třeba silné zpřísnění pravidel používání, tak to prostě všechno zakázali a zítra zjistíme, že nikdy nic takového ani neexistovalo (furt ten samej Orwellův 1984)...

Tak tam nakonec dám vápno s modrou skalicí a možná trochou vodního skla (aby to nešpinilo). Tohle fungovalo po staletí (bordeauxská jícha apod.) a brukokoti to ještě nestihli zakázat (i když na webu je moře článků o tom, jak je modrá skalice fuj).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Olchor

#17 Příspěvek od Olchor »

Z5 k panelům - já zatím testuju ostřik vodou. Mám FV na střeše cca 5m vysoko, zrobil jsem trysku 5mm na zahradní hadici, postřik normální studenou vodou z řadu. dostříkne cca 15m. Loni 2x, letos dneska poprvé. Při teplotách jen lehce pod nulou to docela funguje, ale při větších mrazech bych to asi nedělal.
Valdano

#18 Příspěvek od Valdano »

Olchor píše:Z5 k panelům - já zatím testuju ostřik vodou.

S jakým úhlem náklonu máte ty panely namontované?
jardafiala

#19 Příspěvek od jardafiala »

Ostříkání vodou z řádu je dobrý nápad (jak zmiňuje příspěvek výše při teplotách kolem nuly a hádám tak do -5°). Zkušenost s předním sklem auta hovoří jasně, když mrzne vezmu konev na zalévání, napustím studenou vodu z řádu a pomalu leju na přední sklo, potom i trochu na boční pokud je třeba. A sousedi škrábou a škrábou a já odjíždím.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

jardafiala píše:Ostříkání vodou z řádu je dobrý nápad

To je vskutku vynikající nápad. :roll: Proč se asi doporučuje mytí panelů dešťovou vodou a profi fy, co to mejou válcovým kartáčem z řádu, sebou tahají nádrž se změkčovacím filtrem a než začnou měří tvrdost vody a nastavují podle toho filtr?
Umytí panelů tvrdou vodou je jejich postupnej hrob!!! Ty minerály, co jsou ve vodě, postupně nasychají na panelech a výkon jde dolů. A to co naschne je téměř nerozpustný.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JirkaZ

#21 Příspěvek od JirkaZ »

Koukám, jak postupně vylejzají na svět všechny ty bejkárny, které u FVE člověk čekal, ale posléze i ty, které by vůbec nečekal...

Úžasná technologie.

Přesto se grýndýlisti & spol. naprosto nerozpakují to vnucovat pořád víc a víc.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Tom82

#22 Příspěvek od Tom82 »

Jak píše Celeron, mytí vodou z řadu vskutku "dobrý" nápad. V podstatě to samé se řeší v naprosto jiném světě, detailingu aut, ale chemie a fyzika nezná hranic, ani pro Prdel, pardon, Brusel. Umýt auto "mineralizovanou" vodou z kohoutku, nechat jen tak uschnout na sluníčku = "zapečení" a ono "zmatnutí" laku případně stopy tu a tam, kde se voda držela déle. Na autě lze řešit rozleštěním laku abrazivními prostředky.
Zatím jsem ale nenarazil na firmu pro "rozlešťovače" FV panelů na střechách :D
Že by díra na business trhu?
JirkaZ

#23 Příspěvek od JirkaZ »

Detailing aut? Hm, tak takovýhle úlet jsem ještě nikdy neslyšel ani nečetl a musel jsem hledat.

Takže už vím. No jo, holt někdo neví, co s prachama a má "zajímavé" žebříčky hodnot...

Jinak auto meju prakticky výhradně v myčce, kde teoreticky je demi voda. Možná na těch flekách něco je, ale já to nijak nehrotím. Nemám "segment" SUV ani ofrouta, ba ani nic v lesku psích koulí, prostě běžný vůz jen normálně už hodně dlouho udržuju a nic mi nechybí...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Tom82

#24 Příspěvek od Tom82 »

JirkaZ: tak jsme již dost OT :D Ale spousta těch lepších, moderních automyček má jako final program oplach "demineralizovanou vodou", právě s ohledem na stopy usazenin po uschnutí, zvláště na tmavých barvách laku. Možná to ani nevíš, ale v zakoupeném programu automyčky si za to zaplatíš :wink:

výsledek oplachu auta jen vodou z řadu je např. toto, logicky to samé na FVE panelech takto "umytých"
Přílohy
111235.jpg
111235.jpg
JirkaZ

#25 Příspěvek od JirkaZ »

Tom82 píše:Ale spousta těch lepších, moderních automyček má jako final program oplach "demineralizovanou vodou".... Možná to ani nevíš, ale v zakoupeném programu automyčky si za to zaplatíš

Umíš číst?

JirkaZ píše:Jinak auto meju prakticky výhradně v myčce, kde teoreticky je demi voda.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Tom82

#26 Příspěvek od Tom82 »

Proč taková agrese?
JirkaZ

#27 Příspěvek od JirkaZ »

Agrese?

Věcný soupis napsaného a k němu dotaz nazýváš agresí? To je dnes nějaká móda?

Neboli: udělám chybu, druhý mě na ni suše upozorní a já místo abych se omluvil, ho nařknu z agrese?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Tom82

#28 Příspěvek od Tom82 »

ano, každý to má nastavené trochu jinak. Pokud tě to uklidní, ano, omlouvám se, že jsem dostatečně nezavnímal tvoje označení
"teoreticky je demi voda"

proč mám dojem, že je v dnešní době každý tak trochu více "startovací"?

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek
JirkaZ

#29 Příspěvek od JirkaZ »

No, já nejsem každý, ale ozvat jsem se uměl vždycky. Stejně tak se omluvit, pokud udělám chybu (občas ji totiž udělá každý).

Pokládám to za základní chlapskou vlastnost.

Tady nejsme u skleničky či na procházce s partnerkou, ale na chlapském pokecu.

Tím bych toto téma ukončil.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Hubert_79 »

otakarv píše:tam jsem si od hospodské vypůjčil smeták a sníh z těch FV panelů ometl. Pak jsem opět odzkoušel připojení a vše začalo normálně fungovat a já mohl dokončit podání balíka. :wink:

Když samoobslužné poslání balíku, tak se vším všudy :P
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“