Valdano píše:Ne do Brusele nebo v Bruseli, ale do Bruselu nebo v Bruselu stejně jako do Bruntálu nebo v Bruntálu.
...
Ale vůbec ne. Brusel jako prdel. Taky bys nenapsal v prdelu.
Pozn.: v referendu jsem volil pro vstup (v naivní vidině pokračování EHS), dnes už bych si to zatraceně rozmyslel.
A k tomu zakazování: dnes dopoledne jsem hledal skutečně účinný fungicid, který bych mohl použít jako přísadu do malby ve vlhkém sklepě, příp. jako podklad do penetrace (dnes tolik propagovaný a v podstatě jediný dostupný KAS totiž nějak nefunguje, a to ani na čerstvé omítce).
Ten seznam látek, co SESR zakázal, by byl asi tak na týden...
Podobnou zkušenost jsem neudělal poprvé, ale asi tak posté.
Ne, nejsem přívržencem chemie, moje založení je přirozeně ekologické (tj. nikoliv ekofašistické). Ale co je moc, to je příliš. Soudruzi se s tím nesrali: namísto aby iniciovali třeba silné zpřísnění pravidel používání, tak to prostě všechno zakázali a zítra zjistíme, že nikdy nic takového ani neexistovalo (furt ten samej Orwellův 1984)...
Tak tam nakonec dám vápno s modrou skalicí a možná trochou vodního skla (aby to nešpinilo). Tohle fungovalo po staletí (bordeauxská jícha apod.) a brukokoti to ještě nestihli zakázat (i když na webu je moře článků o tom, jak je modrá skalice fuj).