Jen taková zajímavost k neoriginálním tonerům do tiskáren
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
Ruprecht píše:Přitom řešení je nasnadě - pro přístup k jakékoli výpočetní technice a k síti bude nutné se přihlásit identitou, pak bude jasné na koho si došlápnout. A to třeba kvůli nelegálnímu inkoustu
Ty si delas srandu, ale ono to behem cca 10-15 let opravdu prijde. Vsechna zarizeni (mobily, notebooky, VR sety) budou jen graficke terminaly, vse vcetne OS pobezi v cloudu. Zkratka jak byly driv mainframe, ale s GUI. Vetsina zarizeni vubec nebude mit neco jako USB porty, vsechno pujde pres cloud. Takze kdyz si koupis tiskarnu, scanner nebo fotak, tak je nepripojis kabelem. Misto toho je pridas do sveho cloudoveho uctu (pochopitelne sparovaneho s tvoji fyzickou identitiou) a s porizenymi obrazky/daty budes pracovat az v nem.
Duvod? Cloud-notebooky/mobily budou levnejsi, nez klasicke notebooky, protoze nebudou muset mit vykonne CPU, lokalni uloziste apod.
To už raději tu realitu kde žijeme v matrixu
A k te centralizaci stejne dojde, v mnoha odvetvich jsou fakticke monopoly uz ted. Jejich sefove jsou prakticky nedotknutelni, zcela otevrene se slezaji v exotickych destinacich a planuji redukci svetove populace pomoci valek, genovych smakulad apod. Nadnarodni korporace zkratka vyhraly a stane se z nich novodoby ekvivalent monarchie, jenze s globalnim dosahem. Smirte se s tim.
Na téhle značce mi vadí neustálá komunikace ven. Ať tiskárna tiskla nebo ne, zdržoval ovladač celý počítač každý den._luky_ píše:..a proto jsem si nedávno koupil Brother. Totiž všechny HP tiskárny, jejichž označení končí písmenem "e" si při každém tisku kontrolují kazetu proti databázi HP. Takže bez připojení k internetu to netiskne ani s originální kazetou. Oproti toneru do Brother, který se ani nevyplatí vyrábět neoriginální, protože i ty originální stojej pár korun.
Epson aktualizoval ovladač, takže v XP tisknu, ale nejde nainstalovat nový. starý zmizel a nevaroval, že dochází barva. Ale zatím nejlepší, nádobky stále jedou na druhou sadu, co jsem dostal při koupi.