Jen taková zajímavost k neoriginálním tonerům do tiskáren

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
josef_novak

#16 Příspěvek od josef_novak »

Zlatá tanková inkoustovka, u kterých i originální inkousty stojí rozumné peníze a kdyby, tak žádná kontrola u tekutiny nehrozí.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

HP je už fakt zoufalý. :evil: To ani nemá smysl komentovat.
eleferner

#18 Příspěvek od eleferner »

Ruprecht píše:Přitom řešení je nasnadě - pro přístup k jakékoli výpočetní technice a k síti bude nutné se přihlásit identitou, pak bude jasné na koho si došlápnout. A to třeba kvůli nelegálnímu inkoustu :wink:

Ty si delas srandu, ale ono to behem cca 10-15 let opravdu prijde. Vsechna zarizeni (mobily, notebooky, VR sety) budou jen graficke terminaly, vse vcetne OS pobezi v cloudu. Zkratka jak byly driv mainframe, ale s GUI. Vetsina zarizeni vubec nebude mit neco jako USB porty, vsechno pujde pres cloud. Takze kdyz si koupis tiskarnu, scanner nebo fotak, tak je nepripojis kabelem. Misto toho je pridas do sveho cloudoveho uctu (pochopitelne sparovaneho s tvoji fyzickou identitiou) a s porizenymi obrazky/daty budes pracovat az v nem.

Duvod? Cloud-notebooky/mobily budou levnejsi, nez klasicke notebooky, protoze nebudou muset mit vykonne CPU, lokalni uloziste apod.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

A tlacit nieco mimo statnej kontroly bude trestny cin.
Dekker

#20 Příspěvek od Dekker »

to si poskytovatelé hezky namastí kapsu :D zvednou cenovky, protože když nebudeš mít dost rychlej net tak ti všechno pošlape pomalu a sekaně. takže vzroste poadavek na dost rychlej a spolehlivej net a aby to bylo posichrované tak bude pouze pár poskytovatelů co budou mít licenci na poskytování certifikátu umožňujícímu tuto komunikaci a bum ho ... za chvilku všechno bude hlídat a sledovat jedna společnost, která ostatní buď koupí a nebo zlikviduje a nikdo s tím nic neudělá jelikož na každého bude něco mít a případně ho bude moci nechat zmizet :D.

To už raději tu realitu kde žijeme v matrixu :D
eleferner

#21 Příspěvek od eleferner »

Ono to pochopitelne prijde postupne, rozlozene v case i geograficky. Ale treba bezdratovy G5 standard s tim uz ted pocita, i kdyz do realizace zbyva tech 10-15 let.

A k te centralizaci stejne dojde, v mnoha odvetvich jsou fakticke monopoly uz ted. Jejich sefove jsou prakticky nedotknutelni, zcela otevrene se slezaji v exotickych destinacich a planuji redukci svetove populace pomoci valek, genovych smakulad apod. Nadnarodni korporace zkratka vyhraly a stane se z nich novodoby ekvivalent monarchie, jenze s globalnim dosahem. Smirte se s tim.
starecd

#22 Příspěvek od starecd »

Já mám starou 1006 14let, zatím jede
DukeNuke

#23 Příspěvek od DukeNuke »

No, donedávna jsem tiskl na klasice epson lq100. Tak ji přinejhorším dám zpátky :-)
kejki

#24 Příspěvek od kejki »

_luky_ píše:..a proto jsem si nedávno koupil Brother. Totiž všechny HP tiskárny, jejichž označení končí písmenem "e" si při každém tisku kontrolují kazetu proti databázi HP. Takže bez připojení k internetu to netiskne ani s originální kazetou. Oproti toneru do Brother, který se ani nevyplatí vyrábět neoriginální, protože i ty originální stojej pár korun.
Na téhle značce mi vadí neustálá komunikace ven. Ať tiskárna tiskla nebo ne, zdržoval ovladač celý počítač každý den.
Epson aktualizoval ovladač, takže v XP tisknu, ale nejde nainstalovat nový. starý zmizel a nevaroval, že dochází barva. Ale zatím nejlepší, nádobky stále jedou na druhou sadu, co jsem dostal při koupi.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“