NEVO Magic PRO LPG pokročilé precizní nastavení map

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#46 Příspěvek od EKKAR »

Dělá to nějaký problémy při jízdě, nebo si to jenom sugeruješ pod dojmem toho, co vidíš na diagnostice?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kybrex
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od kybrex »

Jede to normálně, akorát to rozsvítí vcelku brzo helikoptéru/pečený kuře MIL/check engine. A pocitově mě přišlo, že na benzín to jede trochu líp za plynem, ale to nemám změřený, spíš to bude placebo. Ale měl jsem obavy, abych nepodpálil ventily (je jich tam 40 kousků a ty sací jsou drahý jak když jsou z platiny) :D
TAKJAN

#48 Příspěvek od TAKJAN »

Naopak jsem myslel, že když se snažím dosáhnout dokonalosti, většinou vyvstanou další a další nápady na vylepšení až je z toho prasárna :D
To jsem nevěděl že se ti rozsvítí kontrolka motoru. To mi udělalo snad dvakrát před seřízením od servisáka LPG. Od té doby dva roky pokoj.
TAKJAN

#49 Příspěvek od TAKJAN »

Máš moc moderní motor, ten můj je bohudík stařešina M62TUB44. Ten výkon je silně podceněn, všechny vyjížděli s min 310hp. Viděl jsem protokol z brzdy tohodle motoru, asi 200kkm, s LPG. 310 koníků. https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M62
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

kybrex píše:Jede to normálně, akorát to rozsvítí vcelku brzo helikoptéru/pečený kuře MIL/check engine. A pocitově mě přišlo, že na benzín to jede trochu líp za plynem, ale to nemám změřený, spíš to bude placebo. Ale měl jsem obavy, abych nepodpálil ventily (je jich tam 40 kousků a ty sací jsou drahý jak když jsou z platiny) :D
Jak to máš daleko do Moravskejch Budějovic, nebo do Boskovic? V MorBudějkách sídlí Karel Barták, asi největší tuzemskej machr na zástavby víceválcovejch LPG sad, dělal "do plynu" rollsy, humvee, jaguáry - všecko možný. Kontakt na něj se dá najít na webu. A v Boskovicích je zas vyhlášenej fanda na italský sekvence Tartarini, kontakt na něj bych ti musel opatřit od kámoše, kterej k němu jezdí doslova desítky let.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PixelOrgy

#51 Příspěvek od PixelOrgy »

Ten sekundarni vzduch je bozi, hlavne, kdyz se roztrhne ta hadice mezi ventilem a katem, a pak to huli z pravyho podbehu :-D
kybrex
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od kybrex »

No tenhle motor už je (bohužel) složitá a moc moderní strojovna. Taky bych tam radši měl jednodušší víc "americkou" V8.Přikládám foto zástavby vstřiků, myslím, že to je pěkně udělané.

Moravské Budějovice nebo Boskovice nejsou za rohem, ale není to ani nijak extrémně daleko. :wink: Takže můžu dojet.

Hulí se mi po startu z levého podběhu, marně se snažím přijít na to, co to je - díky za tip. :lol: (Ale spíš tam uchcává trošku oleje a jak se to ohřívá, chvíli to začmudí)

S dosahováním dokonalosti mám problém spíš v tom, že bych skončil s autem rozebraným do šroubku a už bych to nikdy nesložil do funkčního stavu, protože furt je co zlepšovat. Spokojím se s nedokonalým, ale nesmí to bejt fušařina. :)
Přílohy
audi_lpg.jpg
fotografie zastavby - vstriky, hadicky
fotografie zastavby - vstriky, hadicky
TAKJAN

#53 Příspěvek od TAKJAN »

Je to super. Můžu závidět.
PixelOrgy

#54 Příspěvek od PixelOrgy »

Ja mam trosku novejsi a delsi verzi teto pomsty, virive klapky included :-)
kybrex
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od kybrex »

Vířivé klapky a k tomu komplet řetězový rozvod u zadní přepážky a přímovstřik? :) To je to největší zlo ze všech a právě jsou všude, sehnat BFM bylo dost těžký.
TAKJAN

#56 Příspěvek od TAKJAN »

Na YT je kluk, američan který rozebírá různé kleklé motory vč evropských. To jsou někdy neskutečné výtvory. Taky jeden bělorus. Asi teda, ale mluví snad rusky ale bývá tam překlad.
TAKJAN

#57 Příspěvek od TAKJAN »

PixelOrgy

#58 Příspěvek od PixelOrgy »

kybrex píše:Vířivé klapky a k tomu komplet řetězový rozvod u zadní přepážky a přímovstřik? :) To je to největší zlo ze všech a právě jsou všude, sehnat BFM bylo dost těžký.

Jj, tech MPi je uz malo, vsechno FSI

:-D ale kod podobnej, ja mam BSM :-)
kybrex
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od kybrex »

Přemýšlel jsem ještě o těch adaptacích. Když ECU přizpůsobí směs a ustálí se to, krátkodobé adaptace pak kmitají kolem nuly (ikdyž dlouhodobé jsou třeba na +15% a +12%), ten motor reálně jede na správnou směs, je to tak? Nejede pořád na chudou, protože si to ECU podle lambdy doladí, akorát hlásí tu chybu, že je ta korekce moc vychýlená a že někde bude asi problém, protože je divný doladit to tak moc. Jde mi o to, abych při těch pokusech nepodpálil ventily chudou směsí nebo naopak nezapekl kroužky příliš bohatou.
TAKJAN

#60 Příspěvek od TAKJAN »

Bawa, teda solidní motory ještě mají klidně 200kkm na LPG a dobrý.. Já bych se tolik nebál.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“