Prodlužovačka & 5× zásuvka, ben electronic

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Presne tak, nakrimpovat dutinky.
Alebo v takomto pripade, ked je tam pritlacny pliesok - oholit vacsiu dlzku a omotat dokola.
Alebo prispajkovat na vyvody vypinaca.
VASEK_W

#17 Příspěvek od VASEK_W »

A já bych si dovolil menší "rýpnutí" do informace, že je zž o 1cm delší než hnědý a modrý. To platí jen pro případy, kdy se vodiče dávají vedle sebe do svorkovnice.
Při pohledu na Tvé provedení připojení je jasné, že v případě hrubého vytažení kabelu z příchytky jsou hnědý a modrý vítězové, protože nejdříve dojde síla zž.
Měli by být Petře hnědý s modrým kratší ještě o několik cm, aby v případě vytrhnutí kabelu se zž přerušil vždy až poslední. Alespoň takto mne to kdysi staří fachmani učili ;-)

Vašek
doktor365

#18 Příspěvek od doktor365 »

VASEK_W píše:Měli by být Petře hnědý s modrým kratší ještě o několik cm, aby v případě vytrhnutí kabelu se zž přerušil vždy až poslední. Alespoň takto mne to kdysi staří fachmani učili ;-)

Vašek

Souhlas
Přílohy
stažený soubor.jpg
stažený soubor.jpg
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Stejně to je všecko špatně. Kolik let už platí, že prodlužka musí mít flexo zástrčku? Aspoň ty fabricky vyráběný s atestem.
Nebo se pletu?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
judeware

#20 Příspěvek od judeware »

doktor365 píše:
VASEK_W píše:Měli by být Petře hnědý s modrým kratší ještě o několik cm, aby v případě vytrhnutí kabelu se zž přerušil vždy až poslední. Alespoň takto mne to kdysi staří fachmani učili ;-)

Vašek

Souhlas
Tak to taky bylo myšleno. Ale protože jsem měl kabel připravený někdy od podzimu, nechtěl jsem ho předělávat. Ten pouhý cm navíc ve prospěch vodče PE je stejně jen "pro fotografa". :) Vlastně si uvědomuju, že se s tím nikde moc neséřou a nejčastěji vidím (v přístrojích) dráty stejně dlouhé, v nejlepším případě má ten ZŽ s bídou 1÷2cm náskok.
Nejpoctivěji to mívaly náhradní šňůry k žehličkám, ty polistopadové byly bez výjimky cínované a až mnohem později jsem začal vnímat ty trubičkované. Ovšem vždy tam byl jen pověstný cm navíc (zřejmě s ohledem na přípojné místo v žehličce, tj. "řadovka" v Etách). Taky už to na EB zaznělo...

Kvicala_r píše:Taky jsem to zlehčoval, do doby než mi začala doutnat tiskárna, protože to cínování časem povolí...
O tom jsem slyšel mnohokrát (i zde) a proto jsem taky ta montážní U řádně upravil a spojení má kontakt ve třech plochách. Nemyslím si, že by to mělo výrazně degradovat, anžto šňůra je vyhrazená pro onen počítačový stůl (odběr, že bych mávl rukou). Použil jsem (firemní) cínovací kotlík (Pb) a chemii pro vlnu ADF a výsledek byl natolik dobrý ("jako kdyby tam žádná cínová hmota nebyla, jen barvu ten konec drátu změnil"), že mě nějaké trubičkování vůbec nenapadlo. Dobrovolně se ujímám role pokusného králíka. :D

Celeronův dotaz jsem nepochopil. :oops:
PotPalo

#21 Příspěvek od PotPalo »

Keď sa to dotiahne na fest tak sa cín roztlačí ihneď, a časom už nemá kde povoliť, lebo to drží meď. :wink:

Inak niekedy je škoda sa babrať s cínom. Stačí odblankovať dva krát dlhší kus a ohnúť ho na polovicu. Potom ho zastrčiť do svorky tak aby tým odstrihnutým koncom bol smerom ku šróbu. Tam keď to ureže pri doťahovaní nejaké žilky tak to ničomu nevadí.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Kvicala_r

#22 Příspěvek od Kvicala_r »

Měl jsem to ve svorkovnici ARK - tu co má potahovací celkem robustní klícku. Dorváno na fest... Průřez 2,5 jemné lanko (repro). Je fakt, že ten hotbed si vezme i řádově cca k 15A. Tedy dost blízko jištění na zásuvkovém okruhu. Zapájená strana toho kabelu na FR4 hotbed samozřejmě naprosto bez úhony. Natisknuto cca 50 dní.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Ked tam je velka plocha (ako na tomto vypinaci), tak je to bez cinu lepsie. Staci dat vodic okolo skrutky (v smere utahovania).

Ked je plocha mala - ako v cokoladach a mnohych vidliciach (len skrutka), tak je nutne pouzit dutinku. Do cinu sa skrutka len zatlaci a povoli to rychlejsie, ako by clovek cakal. Vo vidlici vysavaca to vyhorelo mozno za po roka.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od workhard »

Celeron - prodlužovačka může být montovaná, napevno musí být dvoužilové přívody třeba k vysavači, nebo ručnímu nářadí.

S cínováním také nesouhlasím, měď změkne a užvejkne se to jak nic.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“