Prodlužovačka & 5× zásuvka, ben electronic
Moderátor: Moderátoři
Při pohledu na Tvé provedení připojení je jasné, že v případě hrubého vytažení kabelu z příchytky jsou hnědý a modrý vítězové, protože nejdříve dojde síla zž.
Měli by být Petře hnědý s modrým kratší ještě o několik cm, aby v případě vytrhnutí kabelu se zž přerušil vždy až poslední. Alespoň takto mne to kdysi staří fachmani učili
Vašek
Tak to taky bylo myšleno. Ale protože jsem měl kabel připravený někdy od podzimu, nechtěl jsem ho předělávat. Ten pouhý cm navíc ve prospěch vodče PE je stejně jen "pro fotografa".doktor365 píše:VASEK_W píše:Měli by být Petře hnědý s modrým kratší ještě o několik cm, aby v případě vytrhnutí kabelu se zž přerušil vždy až poslední. Alespoň takto mne to kdysi staří fachmani učili
Vašek
Souhlas
Nejpoctivěji to mívaly náhradní šňůry k žehličkám, ty polistopadové byly bez výjimky cínované a až mnohem později jsem začal vnímat ty trubičkované. Ovšem vždy tam byl jen pověstný cm navíc (zřejmě s ohledem na přípojné místo v žehličce, tj. "řadovka" v Etách). Taky už to na EB zaznělo...
O tom jsem slyšel mnohokrát (i zde) a proto jsem taky ta montážní U řádně upravil a spojení má kontakt ve třech plochách. Nemyslím si, že by to mělo výrazně degradovat, anžto šňůra je vyhrazená pro onen počítačový stůl (odběr, že bych mávl rukou). Použil jsem (firemní) cínovací kotlík (Pb) a chemii pro vlnu ADF a výsledek byl natolik dobrý ("jako kdyby tam žádná cínová hmota nebyla, jen barvu ten konec drátu změnil"), že mě nějaké trubičkování vůbec nenapadlo. Dobrovolně se ujímám role pokusného králíka.Kvicala_r píše:Taky jsem to zlehčoval, do doby než mi začala doutnat tiskárna, protože to cínování časem povolí...
Celeronův dotaz jsem nepochopil.
Inak niekedy je škoda sa babrať s cínom. Stačí odblankovať dva krát dlhší kus a ohnúť ho na polovicu. Potom ho zastrčiť do svorky tak aby tým odstrihnutým koncom bol smerom ku šróbu. Tam keď to ureže pri doťahovaní nejaké žilky tak to ničomu nevadí.
Ked je plocha mala - ako v cokoladach a mnohych vidliciach (len skrutka), tak je nutne pouzit dutinku. Do cinu sa skrutka len zatlaci a povoli to rychlejsie, ako by clovek cakal. Vo vidlici vysavaca to vyhorelo mozno za po roka.