Třífázový komutátorový motor

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tarantule

#16 Příspěvek od tarantule »

TO : rnbw

Na strojním zařízení, se revize elektro nedělají. Není dle čeho je provádět. :)
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

tarantule píše:Ten motor je napájenej do rotoru. Na jedné straně sjou kroužky, na druhé straně je komutátor. Natáčením uhlíků se měnila rychlost otáčení. :)

Jo, to jsem v knihách našel. Ale taky byly napájený do statoru a pak neměly kroužky, jen komutátor. V těch čtyřech stránkách, co dal Míra St jsou oba způsoby. Ten bez kroužků potřebuje speciální regulační trafo, kterým se řídí směr a otáčky na obě strany. Ten s kroužkama má trafo zabudovaný v podstatě ve statoru. Jak to bylo složitý v dobách před frekvenčníma měničema. :wink:
Jo a oba motory se pokud jsou uhlíky natočený stejně, tedy na stejných lamelách, chovají jako obyčejnej asynchroňák.

Míra St, díky, ale už to jde mimo mě. Můžu ale časem zjistit, jak to dopadlo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

Tu učebnici znám moc dobře - možná bych ji doma našel
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

Taky ji mám, ve své době byly na průmyslovkách i učilištích.

EKKAR píše:Izolovanou soustavu potkáš naprosto běžně na východ od Čierný pri Čope.

U nás je IT soustava v nemocnicích na obvodech, kde je nežádoucí přerušení napájení při první poruše (operační sály apod).
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , brali jsme to . To jen dnešní progresivci si stále myslí , že jsme spadli se stromu . Tlustověci skládající se z RCL jsou 100 a více let staré , vesměs bezporuchové . Je to mor , vše starší ač funkční , tak do šrotu . Ještě pár let a nekoupí se ani šmejd , nebude (pro běžného smrtelníka) nic.
vrky

#21 Příspěvek od vrky »

Našel jsem dokumentaci k motoru s natáčecím komutátorem. rajče
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Krásné ! I s údržbou . Kde jsou zase ti žvanilové , co neprojde revizí . Jsou to ty novodobé neznalé žvásty . děkuji
workhard
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od workhard »

Neprojde, bobíku, víš o tom houno, tak mlč a šoupej nohama.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
tarantule

#24 Příspěvek od tarantule »

A proč vůbec dělat revizi?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od workhard »

Pokud to máš doma pro vlastní potřebu, tak ji dělat nemusíš, ale tady se psalo o velké zámečnické dílně, kde předpokládám firmu se zaměstnanci a tam bych zdvihací VTZ vytažené odkudsi ze šrotu s ustřihanými kabely rozhodně neprovozoval.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
tarantule

#26 Příspěvek od tarantule »

Tak znovu.
Jenomže už delší dobu platí, že vše co má charakter strojního zařízení, se nereviduje. Není podle čeho.
Kapišto?
BOBOBO

#27 Příspěvek od BOBOBO »

Jsou to dokola zase jenom kecy . Nikdo zde nechce dělat kraviny co navozuje jeden blb . Ale prostě tento STROJ , je-li již zabudován , bude sloužit ROKY bez poruch . Inu žvásty , prý zabírání místa na odborném foru ..... ničím se toto od politiky neliší .
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem mluvil s profíkama přes jeřáby a jiná vyhražená zdvihací zařízení z Přelouče a není vůbec problém na to vygenerovat legální papíry po patřičnejch zkouškách, testech lan a revizi elektro.
Překvapuje mě, že tady jsou lidi, kteří si myslí, že zdemontovaný strojní zařízení se nedá znovu namontovat někde jinde a zlegalizovat.
Vím o celých výrobních halách, který byly komplet přestěhovaný veškerý vybavení z Německa do Česka a léta se na tom tady vyrábí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tarantule

#29 Příspěvek od tarantule »

TO:Celeron
Vím o celých výrobních halách, který byly komplet přestěhovaný veškerý vybavení z Německa do Česka a léta se na tom tady vyrábí.

Do prvního průšvihu. :evil:
Achab

#30 Příspěvek od Achab »

Po přemístění vyhrazených zdvihacích zařízení se provádí mimořádná zkouška, nebo revize. Zvlášť pokud přemístěním mohlo dojít ke změně funkčních, nebo bezpečnostních vlastností. Rozsah stanovuje revizní technik podle konkrétního případu. Mimo to norma vyžaduje zkoušky:

- po provedené podstatné změně
- po opravě z důvodu přetížení nebo havárie
- po jiné mimořádné události, která mohla ovlivnit nosné části, nebo bezpečnostní komponenty
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“