RADIOLA HVL
Moderátor: Moderátoři
RADIOLA HVL
získal jsem vrak RADIOLY HVL. Požádal jsem RADIOMUSEUM o schema a obdržel velmi nekvalitní schema. Dá se přečíst a již jsem jej překreslil. Bohužel rozpisku vůbec nepřečtu, tak Vás prosím o pomoc. Nemáte někdo kvalitní schema či rozpisku, abych mohl opravu dokončit. Hlavně potřebuji rekonstruovat společný kondenzátor, který odešel. Rozdělám plechové pouzdro a vložím dovnitř nové kondenzátory, jenom nevím hodnoty.
Děkuji za pomoc.
Martin
Také mně neni jasný kondenzátor na vstupu první elektronky. To je snad nějaká ochrana a ne jen samotný kondenzátor. Sice jsem naměřil kapacitu 200 pF ,ale nějak se mi to nezdá. Jsem také zvědav na reproduktor, dosud jsem se nesetkal s tímto typem bez výstupního transformátoru, to bude něco podobného jako první reproduktory na principu sluchátka.
Děkuji
Martin
Ta součástka F680 v mřížce lampy VM je kondenzátor 222 pF s paralelním odporem 2M5 (v tabulce se uvádí "mřížkový kondenzátor 200 cm se svodovým odporem 2,5 MΩ").
Prostě celkem vtipně integrovaný vazební kondenzátor s mřížkovým odporem.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=65752
repro ( to je vlastně sluchátko, které nemá membránu, ale kovovou tyčku, která rozechvěje papírový trychtýř hraje úplně potichu.
Ještě uvažuji změřit koncovou triodu na BM 215. Má přímo žhavenou katodu a tak nevím, zda na jedné řádce mohu zapojit kolík pro žhavení a zároveň katodu, nebo katodu nezapojovat. Dále jsem nikde nenašel grafy B 409 a tak nevím, jak mám nastavit na měřáku napětí na g1?
Díky za rady
Ahoj Martin