Adaptér 230/12V AC do zásuvky
Moderátor: Moderátoři
A je to naozaj na AC, videl som také čerpadlo u známeho. Na DC nejde, musí mať AC. Princípom je robené tak isto ako tie maličké ponorné na 230V s magnetom ako rotorom, akurát toto je na 12V.
- pocitujlasku
Yarda1 píše:Když jsem onehdy sháněl náhradní čerpadlo, dostal jsem čerpadlo na 230V a to přece jen kočce k dispozici dávat nechci.
Ja som tiez raz kupil dekoracnu fontanku s cerpadlom na 230V a cerpadlo hned letelo do kosa. Pri cerpadle bola poskodena izolacia, a videl si priamo vodice.
Tak som tam dal to 12V a napajal som to starym starym adapterom z nokie. Fungovala v pohode, a adapter sa ani nezahrieval.
To 5V z odkazu je fajn, lebo to ma usb, a kazdy ma doma nejaku tu starsiu nabijacku k mobilu. Len ta cena sa mi zda trocha prehnana.
- pocitujlasku
Mikras píše:...Pokud bys to chtěl, vygeneruj si kód pro zásilkovnu a já Ti to pošlu. Nic za to nechci. Pokud bys byl v Praze, je možno se domluvit i na osobním převzetí.
Děkuji za nabídku. S Prahou nemám problém, zrovna včera jsem si tam udělal výlet (m. j. jsem se byl podívat v Outlet centru u Ruzyně a utvrdil jsem se v názoru že to byla zbytečná cesta) a mladší syn má z bytu hezký výhled na ruzyňskou věznici.
Našel jsem nabíjecí adaptér k bateriovému vysavači, má vyšší výkon, tak příležitostně zbastlím mezikus a vyzkouším, jestli má cenu se tím zabývat.
- pocitujlasku
Ja mam Maine coon, teda plemeno, ktore nie je slachtene a on ma svojho bezneho kocura, ktoreho sme nasli na poli.
https://www.ct-servis.cz/
ale prodejna má být prý do konce týdne zavřená.
Nevíte někdo o prodejně v blízkém okolí (Kutná Hora, Poděbrady...) kde by to mohli mít?
Konektory jsem koupil, mezikus zbastlil, funguje. Dnes jsem ho zapojil, ten originální zdroj se nějak vyhřál, konektor se uvolnil a měl špatný kontakt. Rozebral jsem ho, jestli by se nedal opravit, transformátorek byl rozpálený jako pětník (proč se vlastně říká jako pětník když pětníky už nejsou?), nedal se držet v ruce. Původní nápad, že to tam zalepím lepicí tyčinkou asi není dobrý, zkusím jiné lepidlo.Yarda1 píše:...Našel jsem nabíjecí adaptér k bateriovému vysavači, má vyšší výkon, tak příležitostně zbastlím mezikus a vyzkouším, jestli má cenu se tím zabývat.
Co říkáte nápadu, že v krytu zdroje navrtám pár dírek aby se ten vnitřek lépe chladil? Že se tím naruší krytí mi nevadí, do vody ho strkat nebudu a dětičky co by do těch dírek strkaly hřebíčky už jsou z domu.