Adaptér 230/12V AC do zásuvky

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#16 Příspěvek od PotPalo »

Tak na ten 9V zdroj dáš na kábel takúto koncovku a je to. https://pselectronic.cz/k5020-0195-nap2 ... rodej.html (odkaz je prvý čo som našiel, dá sa kúpiť podstatne lacnejšie) Kupuj podľa rozmeru aký treba.

A je to naozaj na AC, videl som také čerpadlo u známeho. Na DC nejde, musí mať AC. Princípom je robené tak isto ako tie maličké ponorné na 230V s magnetom ako rotorom, akurát toto je na 12V.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
pocitujlasku

#17 Příspěvek od pocitujlasku »

Yarda1 píše:Když jsem onehdy sháněl náhradní čerpadlo, dostal jsem čerpadlo na 230V a to přece jen kočce k dispozici dávat nechci.

Ja som tiez raz kupil dekoracnu fontanku s cerpadlom na 230V a cerpadlo hned letelo do kosa. Pri cerpadle bola poskodena izolacia, a videl si priamo vodice.
Tak som tam dal to 12V a napajal som to starym starym adapterom z nokie. Fungovala v pohode, a adapter sa ani nezahrieval.
To 5V z odkazu je fajn, lebo to ma usb, a kazdy ma doma nejaku tu starsiu nabijacku k mobilu. Len ta cena sa mi zda trocha prehnana.
No vidis, a tak si sa bal
golemson

#18 Příspěvek od golemson »

Pokud jde o vhodné trafo, prubnul bych nějakou starou halogenovou lampičku, ty mají sekundár nejméně 12V/10W. A na SD se toho válí ... 8O
pepik9

#19 Příspěvek od pepik9 »

Mikras
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Mikras »

Našel jsem doma toto. Je to od nějakého routeru, jak bylo zmíněno výše, takže to je pro nepřetržitý provoz. Napětí naprázdno je asi 14V∿.

Pokud bys to chtěl, vygeneruj si kód pro zásilkovnu a já Ti to pošlu. Nic za to nechci.

Pokud bys byl v Praze, je možno se domluvit i na osobním převzetí.
Přílohy
AC12.jpg
AC12.jpg
Dekker

#21 Příspěvek od Dekker »

pokud tu kočku už jednou kupnul kabel tak by si jej už nemusela všímat. Aspoň takto to dopadlo s naším psem. Prostě byl zalezlej klasicky pod postelí (jezevčík jak jinak :D) a normálně klid. až pak večer jsme zjistil, že nefunguje budík co byl napájen přímo 230 a našli sme požužlaný kabel a jeden vodič přerušený. asi mu to krásně zajiskřilo v tlamě :D, ale od té doby si až do konce svého dlouhého života nevšimnul jediného kabelu nebo vodiče
pocitujlasku

#22 Příspěvek od pocitujlasku »

pepik9: ty asi nemas macku, vsak? ja mojej musim pustit vodu priamo v umyvadle, lebo potrebuje aby tiekla. Z misky sa napije, az ked je to kriticke a z misky s vodou, ktora je pri jedle sa nenapije vobec (prirodzene hladaju vodu dalej od potravy, lebo v prirode surove maso, rozklada, bakterie... ).
DukeNuke

#23 Příspěvek od DukeNuke »

Možná ta tvoje. Dcera má britku a ta se normálně napije z misky s vodou. Vedle misky na žrádlo.
Yarda1

#24 Příspěvek od Yarda1 »

Mikras píše:...Pokud bys to chtěl, vygeneruj si kód pro zásilkovnu a já Ti to pošlu. Nic za to nechci. Pokud bys byl v Praze, je možno se domluvit i na osobním převzetí.

Děkuji za nabídku. S Prahou nemám problém, zrovna včera jsem si tam udělal výlet (m. j. jsem se byl podívat v Outlet centru u Ruzyně a utvrdil jsem se v názoru že to byla zbytečná cesta) a mladší syn má z bytu hezký výhled na ruzyňskou věznici.
Našel jsem nabíjecí adaptér k bateriovému vysavači, má vyšší výkon, tak příležitostně zbastlím mezikus a vyzkouším, jestli má cenu se tím zabývat.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
pocitujlasku

#25 Příspěvek od pocitujlasku »

DukeNuke: jasne, ze su aj vynimky. ale vseobecne plati, ze macky nechcu pit vodu tam, kde je potrava, lebo moze byt kontaminovana z rozkladajuceho sa masa. To je proste instinkt beznych maciek. Tie slachtene maju prirodne pudy dost potlacene.
Ja mam Maine coon, teda plemeno, ktore nie je slachtene a on ma svojho bezneho kocura, ktoreho sme nasli na poli.
DukeNuke

#26 Příspěvek od DukeNuke »

Žádná kočka dobrovolně žízní nezdechne. Takže se napije z toho, co má.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

To ano, ale bude pit malo a z toho budu problemy s oblickami.
Yarda1

#28 Příspěvek od Yarda1 »

Něco chci vyzkoušet a zatím nechci odstřihnout stávající konektor, tak sháním protikus. Pro součástky chodím obvykle sem
https://www.ct-servis.cz/
ale prodejna má být prý do konce týdne zavřená.
Nevíte někdo o prodejně v blízkém okolí (Kutná Hora, Poděbrady...) kde by to mohli mít?
Přílohy
proti.JPG
proti.JPG
Yarda1

#29 Příspěvek od Yarda1 »

Yarda1 píše:...Našel jsem nabíjecí adaptér k bateriovému vysavači, má vyšší výkon, tak příležitostně zbastlím mezikus a vyzkouším, jestli má cenu se tím zabývat.
Konektory jsem koupil, mezikus zbastlil, funguje. Dnes jsem ho zapojil, ten originální zdroj se nějak vyhřál, konektor se uvolnil a měl špatný kontakt. Rozebral jsem ho, jestli by se nedal opravit, transformátorek byl rozpálený jako pětník (proč se vlastně říká jako pětník když pětníky už nejsou?), nedal se držet v ruce. Původní nápad, že to tam zalepím lepicí tyčinkou asi není dobrý, zkusím jiné lepidlo.
Co říkáte nápadu, že v krytu zdroje navrtám pár dírek aby se ten vnitřek lépe chladil? Že se tím naruší krytí mi nevadí, do vody ho strkat nebudu a dětičky co by do těch dírek strkaly hřebíčky už jsou z domu.
Přílohy
WIN_20240907_11_23_59_Pro.jpg
WIN_20240907_11_23_59_Pro.jpg
Maxipes_

#30 Příspěvek od Maxipes_ »

Kočky jsou různé, máme jich pět, čtyři pijou normálně z misky, ale jedna pije nejraději ve vaně, čeká tam až půjde někdo kolem a pustí ji nepatrným proudem vodu z baterie. Když dlouho nikdo nejde a má žízeň, tak se taky napije z misky.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“