Červenej celofán - náhrada
Moderátor: Moderátoři
alxa píše:Jirka Z, do Prodance jsem se díval a nic nemají skladem, proto jsem dal odkaz na Thomanna.
Co to plácáš za nesmysly?
Naprostou většinu toho, co tam mají, mají skladem, je to psáno zeleně hned na té první stránce. Předpokládám, že Celeronovi stačí rozměr "par", tedy 25x24,4 cm, ale lze i po 1 cm z role.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Fólie je pevná a tvrdá, nejspíš polyester či tak něco. Je čirá, filtr je vytvořený nanesením barevné vrstvy na její povrch (tuším oboustranně, teď nemám kousek, který bych mohl zničit).
U LED displayů jsem překrytí řešil tak, že jsem ten Lee filtr z jedné strany pokryl čirým lepicím filmem (něco jako oboustranná páska, ale bez nosiče) a pak to celé přilepil na čelo sedmisegmentovek.
Odpadl tak problém s mechanickou fixací. Ale jistě by ta fólie šla třeba i vlepit do nějakého okénka, jen pak prostě na dotek nebude pevná.
Jinak mají třeba i 026 bright red, ta je velmi blízká té primary.
kdo ne - hledá důvod.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč?
No protože nikdy nevytvoří dokonale rovnoměrnou, homogenní a zcela transparentní vrstvu, na rozdíl od toho lepicího filmu výše. Všimni si, že u filmu prodejce jako jedno z typických využití uvádí právě optoelektroniku...
kdo ne - hledá důvod.
Osobně bych to nalepil a modul s displayem dotáhl na "h cuc" (tedy bez přítlaku) k panelu.
Leda že by ten přesah panelu přes display byl více mm, ale i tak to bude nejisté...
Ale dělej co chceš.
kdo ne - hledá důvod.
Ten displej je na každou stranu asi o 1,5 mm větší než díra v panelu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!