myčka: identifikace rezistoru podle proužků
Moderátor: Moderátoři
Deska je myslím jen oboustranná, ještě to teda radši prohlídnu.
Takže ty moje dva krátery nemají být spojené... to znamená, že se nejspíš na horním roztavil cín u toho asi 10Ω pojistného odporu, stekl dolů a tím se to šluslo.
Deska je asi trochu jinej model - VDR8 a C29 mám prohozené. Ale jinak vypadá stejně.
Snad se tenhle týden dostanu k tomu koupit součástky a přepájet.
Trochu jsem s opravou váhal, myčka má už 19 let, náhradní díly už dávno nejsou. Jednu prasklou hadici jsem přetáhl duší z kola a stáhl šroubovacíma sponama. Moc šancí jsem tomu nedával, ale drží to už alespoň 3 roky. Dokonce už prorezla i nerezová vana, dírka cca 1 mm, zalepena epoxidem, drží to už rok. Kdoví co dalšího odejde záhy.
Díky moc všem, hlavně keemovi za fotky! Bez nich bych ty dva krátery propojil a asi si užil ohňostroj. Holt na omalování schématu a hlavně pochopení funkce a problému už moje znalosti nestačí, obzvlášť když přívod je přes další desku. V elektronice jsem jen fušer.
19ti letá myčka je zase v provozu.
Nemám tam radši ještě preventivně vyměnit i ten podle mně transil VDR8? Vypadá že je přímo na vstupu. A případně za jakej typ, to už je opět mimo mé znalosti.
Jinak stejný problém před cca 3 roky - akorát místo TNY to bylo LNK v pračce... proč jen tihle švábi tak odchází?