Může CRT televize do letadla?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matahari

#16 Příspěvek od matahari »

Takže si vezmeš dlouhou prodlužovačku a budeš v hotelu pobíhat na balkoně s vytaženou prutovou anténou? Co na to říká manželka nebo děcka?

Já byl před 14 dny v Alpách, kde jsem si vzal USB flešku s filmy. V TV jsem vypnul "hospitality mode", abych si v menu vybral češtinu a už se na mě dívali divně.
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Dred to napsal správně: imploze nehrozí, ani kdyby v kabině či zavazadlovém prostoru klesl tlak. Pořád by na to sklo zvenčí tlačilo dost vzduchu proti ničemu uvnitř.
Co dokázalo půldruha litru toniku v kufru v zavazadlovém prostoru, v němž asi ten tlak vzduchu nebylo třeba udržovat moc přísně, to jsem viděl. Někdo si prostě musí s sebou vézt suroviny na bavora až k moři... ale v té PETce je normálně přetlak už na zemi.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Zavazadlový prostory letadel se normálně přetlakujou stejně jako kabina cestujících včetně udržování nějaký normální teploty - jinak by v těch zavazadlovejch prostorech nešlo vozit živý zvířata v přepravkách a bouchaly by tam všecky uzavřený láhve s čímkoliv. Navíc si neumím představit, jaký pnutí by vyvolaly přechody mezi stěnou trupu a podlahou kabiny/stropem zavazadelníku, kdyby horní polovina trupu = kabina cestujících přetlakovaná byla a spodní = zavazadlovej prostor by měl tlak shodnej s venkovním ...

Ten tonic v PETce musel dostat podle všeho mechanickou ránu při letištní manipulaci s kuframa - všichni víme, jak na letištích s kuframa rampáci házej - kdy praskla stěna tý PETky nárazem, ne vnitřním přetlakem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
samec

#19 Příspěvek od samec »

jaj, nie do "státu", ale do albanie. Tak to poletíš nejakým malým reklamným veľkosťou autobusom s krídlami. Tam je miesta na palube tak na kabelku a v podpalubí max 10kg. To keby si letel do státu, tých amerických, tak tam letí veľké lietadlo, tam je miesta na batožinu dosť pre američana, teda viac než dosť pre európana.

EDIT:
Je zbytočné riešiť z fyzikálneho či bezpečnostného hľadiska, či je CRT v lietadle v bezpečí, či bezpečné. Na letištnej kontrole totiž nepracujú fyzici, ani bezpečnostní experti. Majú tam tabuľky a podľa nich sa rozhodnú. A keď niečo nie je v tabuľke, tak rozhodnú. Preto je najlepšie sa opýtať priamo letiska, či preprvnej spoločnosti e-mailom v dostatočnom predstihu. Inak sa môže stať, že CRT neoletí.

Osobne by som do Albánie telku neťahal. Skôr by som sa po nejakej poohliadol v miestnych bazaroch. Alebo po čomkoľvek inom lokálnom, čo u nás nedostať. Vždy je málo miesta pre suveníry pri spiatočnej ceste. S tým treba ráttať už pri ceste tam, Jedine, že by si tam tu telku výhodne strelil, keďže tam má ešte využitie a dotiahol domov niečo "hodnotnejšie".
Naposledy upravil(a) samec dne 21 črc 2024, 17:01, celkem upraveno 3 x.
stefan31

#20 Příspěvek od stefan31 »

Môžeš byť predmetom záujmu pri osobnej kontrole a skenovaní osobnej batožiny ..... viezol som si do UK tranzistorové rádio s budíkom v kufri a po skene som bol vyzvaný, aby som ho "ukázal" .... myslím, že niekde v papieroch bolo potom uvedené info o tejto kontrole pre druhú stranu ..... ja by som na TV upozornil personál, keď by som prišiel na rad kontroly ......

Stefan31
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hubert_79 »

matahari píše:Co na to říká manželka nebo děcka?

Buď si už rodina zvykla, nebo letí sám.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
dred

#22 Příspěvek od dred »

Viete ako vonia/smrdí pomarančový burčiak?? :lol: Vlani mi buchla v aute zabudnutá PETka s nejakým frešdžúsom... ani nebola plná... umýval som záhradnou hadicou pravú polovicu interiéru :lol: smrdelo to až do zimy :lol: :lol: :lol:
Ale to je o inom...
Ekkar - batožinový priestor vôbec nemusí byť temperovaný na teplotu v kabíne, pokiaľ sa tam nepreváža živý organizmus. To im oznámi systém prepravy batožiny a možno sú tie zvery ešte zvlášť za nejakou prepážkou ... ináč je to energia navyše... a letecké spoločnosti to veľmi radi používajú... Vyskúšané to mám na vlastnej koži... kedy som z kufra v letištnej hale vytiahol druhé tričko (lebo to čo som mal na sebe mi vnúčatko obrýzgalo a nechcel som ďaľších 150km absolvovať autom v ogŕcanom tričku) a bolo neskutočne prechladené aj so všetkým ostatným v kufri... slanina a klobásky boli zamrznuté na kosť a Koniferka mala krásny srieň z vonku fľaše !! :lol: :lol:
samec

#23 Příspěvek od samec »

A tu telku tam chceš nechať, alebo ju chceš ťahať letecky aj domov? Lebo to by si sa potom mal informovať aj na Albánskom letisku, nie len na našom.
AZK401

#24 Příspěvek od AZK401 »

Tak tak, zavazadlový prostor musí být tlakově vyrovnaný s kabinou. Trup letadla je jedna tlaková nádoba - viz havárie DC-10 American Airlines Flight 96. Ale teplotně ne - tlakovací vzduch patrně berou před výměníkem.
Když jsem ještě intenzívně létal na služebky, tak si vzpomínám, že jsem často balil do kufru ještě vlhké košile a spoďáry a po příletu je vybalil dokonale suché, ale zmrzlé. Na zvířata mají asi klimatizovaný box. Ale nedávno měly nějaké americké aerolinky skandál s vysokou úmrtností přepravovaných mazlíčků. Zřejmě katovali kosty tak dlouho, až chudáčci natáhli tlapky.
Po vzoru sovětských inženýrů, kteří chtěli vyšlechtit krávu, která by nepotřebovala krmení. Několikrát už byli téměř v cíli, ale ve finále jim vždycky chcípla.
samponek

#25 Příspěvek od samponek »

Nedávno jsem psal, že tam je mráz, když je venku nahoře, tak je i uvnitř , bylo mě odpovězeno že není, ale stejně tam je. Kdo a proč a hlavně za co by u DHL ty desítky tun nákladu vytápěl :)
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od TeslaPC »

stefan31 píše:Môžeš byť predmetom záujmu pri osobnej kontrole a skenovaní osobnej batožiny ..... viezol som si do UK tranzistorové rádio s budíkom v kufri a po skene som bol vyzvaný, aby som ho "ukázal" .... myslím, že niekde v papieroch bolo potom uvedené info o tejto kontrole pre druhú stranu ..... ja by som na TV upozornil personál, keď by som prišiel na rad kontroly ......

Stefan31

To asi udělám, to je tam asi zas pobavim až vytáhnu z batohu CRTčko a sovětskej tranzistorák.
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od TeslaPC »

Hubert_79 píše:
matahari píše:Co na to říká manželka nebo děcka?

Buď si už rodina zvykla, nebo letí sám.

Ty už jsou zvyklí, na každý dovolený někde lítám s anténama. :lol:
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od TeslaPC »

samec píše:A tu telku tam chceš nechať, alebo ju chceš ťahať letecky aj domov? Lebo to by si sa potom mal informovať aj na Albánskom letisku, nie len na našom.

Chci jí brát i zpátky, budu doufat že to snad projde i zpátky, si když tak připravím překladač na vysvětlování na albánským letišky proč to mám.
DukeNuke

#29 Příspěvek od DukeNuke »

CRT TV se bere jako normální elektronika, takže do letadla může. Jen riskuješ to, že až s tím fláknou, budeš mít po CRT.
Proto to některé společnosti do zapsaného zavazadla nechtějí, ale to je jen proto, aby nemusely platit škodu. Z hlediska bezpečnosti to není problém.
BTW elektronika se právě proto doporučuje do kabinového zavazadla.
Albánské, či naše a jakékoli jiné letiště je úplně fuk. Bezpečnostní předpisy platí mezinárodně (IATA).
Pokud bys měl zájem, můžu vznést přímý dotaz na auditora bezpečnosti leteckého provozu. Ale bude to chvíli trvat.
Nákladový prostor a jeho řešení je rozdílné typ od typu a souvisí to s tím, co si která společnost objedná. Dnes všeobecně - zavazadlový prostor je o stejné teplotě jako kabina.
DHL lítá jako nákladovka a platí totéž, co výše. Pokud je to v požadavcích, nákladový prostor se vytápí.
K pet - kolega sebou na dovolenou vozil vždy jeden kufr narvanej pet flaškama s kofolou (nic jiného nepije) a nestalo se mu, že by bylo něco poškozeno.
stefan31

#30 Příspěvek od stefan31 »

Tak si to tam uži, potom sa pochvál a môže byť aj nejaké foto TV programu :D

Stefan31
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“