Odrušení sítě pro zkušebnu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JiriTom

#16 Příspěvek od JiriTom »

DukeNuke píše:......na vstupu mixu bílý šum........
.......Když do mixu zapojím mobil, neděje se to. Když připojím aparát na sluchátka (přes sluchátkový zes), neděje se to.
Tohle by chtělo podrobněji vysvětlit...
Např: tím vstupem mixu myslíš výstup mixu? atd...
Pojmy šum a brum a rozdíl mezi nimi jsou jasné ?
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

To je nějaký utajený druh mixu, pohozený jen tak v prostoru, nespojený s ničím, kromě zásuvky?
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
samponek

#18 Příspěvek od samponek »

Manganozinečnaté zelené kroužky s velkým míčkem 5ks https://1url.cz/I1NY8
Navineš 2x 15 závitů a 2 x 330n X2 a 2 x 4n7 Y2 + 360k + 14D391 a máš 5 filtrů za zlomek ceny jednoho, doprostřed kroužku dej přepážku :)
mi-ro

#19 Příspěvek od mi-ro »

JiriTom píše:
DukeNuke píše:......na vstupu mixu bílý šum........
.......Když do mixu zapojím mobil, neděje se to. Když připojím aparát na sluchátka (přes sluchátkový zes), neděje se to.
Tohle by chtělo podrobněji vysvětlit...
Např: tím vstupem mixu myslíš výstup mixu? atd...
Pojmy šum a brum a rozdíl mezi nimi jsou jasné ?
Přesně tohle jsem chtěl napsat. Těžko radit když jsou takový nepřesný, nelogický informace.
..to bude jen ňákej odpůrek
ZVUK2000

#20 Příspěvek od ZVUK2000 »

Opravdu nejednou jsem se setkal že si někdo ztěžuje že zařízení šumí, ale byl to brum. Klasická zemní smyčka.
DukeNuke

#21 Příspěvek od DukeNuke »

vstup/výstup mixu - napsal jsem vstup, protože, když ho odpojím (zamutuji) tak šum zmizí. Poslouchám samozřejmě na výstupu. Takže pokud odpojím vstup a na výstupu šum zmizí, pak ten šum musí být na vstupu - aspoň mi to tak připadá logické. Pokud jsem vás tím uvedl v omyl, tak se omlouvám.
Rozdíl mezi šumem a brumem fakt poznám, je to čistý šum, jako když na VKV přejedete laděním mezi stanice. Brum tam fakt není.
Mix je 24 vstupý mackie. Kupovaný cca před rokem a půl.
K dalšímu - pokud na vstup mixu připojím zdroj signálu nespojený se sítí (mobil), tak se šum neobjeví. A naopak - pokud na výstup z aparátu připojím sluchátka, tak tam šum není. Sluchátkový zesilovač je sice napájen ze sítě, ale zdroj má klasické trafo a lineární stabilizátor (tedy nespínaný zdroj).
@samponek - nějaké samodomo sice může vypadat dobře, ale vzhledem k výkonům aparátů bych nerad vyhořel.
Někde bych doma měl mít ground izolátor: https://www.muziker.cz/monacor-fga-35 můžu vyzkoušet, ale nezdá se mi, že by šlo o zemní smyčku.
Naposledy upravil(a) DukeNuke dne 31 črc 2024, 08:52, celkem upraveno 1 x.
JiriTom

#22 Příspěvek od JiriTom »

Takže pokud odpojím vstup
Odpojením vstupu máš asi tedy na mysli - odpojení zařízení, připojeného k vstupu mixu. No a když napíšeš s kterými zařízeními, připojenými k vstupu, ti to šumí, už bude zadání trochu rozumět... :)
DukeNuke

#23 Příspěvek od DukeNuke »

Šumí to s kytarovými a basovým aparátem zapojenými linkou. Mikrofony nešumí.
JiriTom

#24 Příspěvek od JiriTom »

Ok. A zbývá tedy to podstatné - když fader šavle, která právě šumí stáhneš k nule, šumí to stále ?
DukeNuke

#25 Příspěvek od DukeNuke »

Nešumí.
JiriTom

#26 Příspěvek od JiriTom »

Pak tam ten šum dodává aparát, připojený k vstupu. Možná pomůže pohrát si s gainem šavle - má nastavení vliv na úroveň šumu ?
DukeNuke

#27 Příspěvek od DukeNuke »

Hlasitost šumu se mění s gainem.
Aparát tam šum nedává - to bylo vyzkoušeno na těch sluchátkách - výstup je čistý bez šumu.
problém je až při propojení s mixem. Přičemž dříve se tohle nedělo.
Rsp. jak jsem psal, dělo se to na jednom zásuvkovém okruhu. Teď se to děje na obou.
JiriTom

#28 Příspěvek od JiriTom »

Napiš přesný typ mixu. Počítám, že chyba bude v lidském faktoru: někdo možná rozvrtal nastavení mixu... :)
DukeNuke

#29 Příspěvek od DukeNuke »

JiriTom

#30 Příspěvek od JiriTom »

Ok, pohrát si s nastavením Gain a Comp na šavli, celý problém bude v jejich nastavení a v nastavení úrovně výstupního signálu na zařízeních, připojených k mixu. Úrovně signálu cesty: zařízení - vstup mixu je třeba optimálně úrovňovně přizpůsobit. Až pak hledat chybu v zásuvkách...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“