Starší tantaly, kap. trimry, BSX20
Moderátor: Moderátoři
Starší tantaly, kap. trimry, BSX20
Je někomu povědomý ten modrý elektrolyt s logem [MM]? Je od Maďarů, Bulharů, Poláku?
Je tranzistor ST BSX20 něčím specifický/výjimečný, že jsem toto kovové provedení potkával na deskách Tesla tel. Tesla LCE až do konce 90. let?
A to jak? Přes vhodný odpor nechat den dva např. na 5Voltůch? Mimochodem - jeden z tantalů je na můj vkus exot (100µF/do 3V max.) a zrovna jeho změření nevěřím ani trochu (110µF, ESR údajně 82Ω). Na tuzemské jsem je nehádal, pochází z desky "západního vzhledu" (zmiňoval jsem tu v dotazu TMS3701, na stejné desce byl ještě 74141 a 7476 - na ten jsem se vykašlal).DukeNuke píše:...stačí je naformovat...
A kutilmile - nelituju tě
Tantaly se prakticky přestaly používat, low ESR elyty a solid state elyty je nahradily. Tantaly měly tendenci jít náhle do zkratu, což se hlavně na logických deskách, kde ji bylo paralelně víc, blbě hledalo, pokud nehořely plamenem
V příloze je (na ukázku) asi desetina všech mých trimrůch (krčí se mezi červenými polštářky). Jinak je v té piksle od puzzle asi dvacetina mých ostatních C (ellyty skladuju jinak).
O BSX20 jsem se narychlo dočetl, že bych ho mohl se zamhouřenýma očima zařadit mezi česká KSYxx.