Menič z LiIon 40V na 230V
Moderátor: Moderátoři
Ty balanční šidítka na příčnej proud 60-100mA jsou na nabíjení takovýhle 96Ah baterky proudem kolem 30A celkem k ničemu.
Přepínačem se dá vybrat měření napětí konkrétního "patra". Používají to 4 lidi už pátou sezónu a zatím baterky dobrý.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Úžasý, tak proč se tu ptáš, když všechno o LiION článkách a jejich balancování všechno víš?Duvsan píše:Teoreticky, keď máš články dobré, balancér nie je potrebný.
Jak píše P32, balancování špatných článků je naprosto k ničemu.
Hlavně jestli máš dobrou pojistku na barák.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Niektoré akupacky navyše balancér nemajú, len ten monitoring a po nabití niektorého článku doplna ukončia nabíjanie a po vybití niektorého článku na minimum odpoja batériu. Tým vlastne urýchlia disbalanc a tedy jej koniec. Kto o tom vie, môže si jednotlivé články ponabíjať sólovo a raz za čas to zopakovať.
Celeron, až teraz mi došlo. Ty riešiš batériu do scootru. To je trochu o inom, väčšie prúdy a všetko.
Tak co tedy nevíš? Že špatné články mají nevhodné parametry a nikdy na nich nedosáhneš nabití na stejnou úroveň jako u těch dobrých? K čemu by ti tam ten balancér potom byl?Duvsan píše:WTF?
Ja to poznám trochu ináč. Tak davaj, nech zmúdriem.
Ten se používá právě u dobrých článků, protože málokterý je stejný jako těch dalších např. 9 článků a je mezi nimi prostě rozdíl v nabíjení. Některý z těch dobrých se prostě dobije dříve a některý prostě později. Pokud by tam nebyl balancér, tak se ti ty už dobité prostě přebíjely a jednotlivé články mají kupodivu i jiný vnitřní odpor a ted i jiné vyzářené MWh.
Ale to přece ví každé děcko z páté třídy obecné školy.