Odrušení sítě pro zkušebnu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jurosdi

#76 Příspěvek od jurosdi »

Aký je to objekt,kde máte skúšobnu?? U nás v 🤐 zapojili dva dni pred svatbou mrazák a na poschodí v sále liezli podobné zvuky s aparátu...Ale v nahrávke počujem aj ruch s ulice????
DukeNuke

#77 Příspěvek od DukeNuke »

DukeNuke píše:... Zkušebna je v bejvalej fabrice, kde se v jedný budově už nic nedělá. Tak jednotlivý patra a místnosti pronajímají. Kolem je fabrika, kde se dělá. A sehnat zkušebnu je dost problém, hlavně pro metal/rock, protože randál děláme slušnej. Té fabrice to nevadí, furt tam něčím do něčeho mlátí...
jurosdi

#78 Příspěvek od jurosdi »

Pardon.Prehliadl som to.... Signál z mixu ide do PA zosilovača??? Samotný zosilovač bez prepojenia z mixom je bez šumu??
jurosdi

#79 Příspěvek od jurosdi »

A nepoužíval by som vstupy 17-20 na pripojenie nastrojov,ktoré už boli zosilené v git.aparatoch. Tieto vstupy majú kompresory a sú vhodné na pripojenie gitary bez komba(predzosilnovača).

Pokial lezie rušenie do audiosignálu zo siete ,tak kupte niečo do racku a bude to s Vami chodit všade. https://www.muziker.sk/adam-hall-pcl-10

A to ,že pôvodne rušila len jedna zasuvka a po novom už všetky,tak to môže byt nasledkom toho,že po zasahu do site(ktorý uvadzaš) uš šlapete len na jednej fáze a tú druhú pôvodnú tam už ani nemáte...
samponek

#80 Příspěvek od samponek »

A je tam to houkání i když poslechneš samotnou zásuvku ampliónem, nebo trafem a nebasovou reprobednou ?
DukeNuke

#81 Příspěvek od DukeNuke »

Pokud myslíš samotnou aktivní bednu, tak ne, tam je to čistý.
Objednal jsem jeden síťový filtr, co jsi doporučil, připojím na něj mix a uvidím.
samponek

#82 Příspěvek od samponek »

Nemyslím aktivní bednu, uvnitř je zdroj.
Ptám se jestli je to houkání slyšet i z ampliónu ze samotné zásuvky.
Bez zdroje bez basáku bez aktivní bedny, pokud ne, je vadný mix a obávám se, že to houkání v akustickém pásmu se zařazením síťového filtru, který jsem ti doporučil neodstraní, ten působí kmitočtově daleko výš, zpravidla nad akustickým pásmem.

V tom případě se omlouvám, předtím nebylo houkání v akustickém pásmu zmíněno a jedná se o poruchu zařízení. ( zákmity, nf zahoukávání )
Sendyx

#83 Příspěvek od Sendyx »

Sendyx píše: 2. dát sem nákres sestavy, jak to je zapojené + nastavení mixu
3. zjednodušit celou sestavu na 1 šumící problém, ať se neřeší 50 věcí naráz
4. udělat si jasno, co z připojených přístrojů má interně spojený PE a A-GND natvrdo/plovoucí

Pak má smysl pokračovat.
Tak ze šumu máme něco zcela jiného, no nicméně postup platí vždy.

Ještě bych doplnil bod 5., vyloučit nebo zjistit pospojování či uzemnění připojených věcí s konstrukcemi budovy a náhodnými zemniči.

Ale co, třeba metodou pokus - omyl - rada blbce a další slepá ulička - se taky dojde k cíli.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
jurosdi

#84 Příspěvek od jurosdi »

Silne rušenie zo siete by sa ale muselo prejavit aj v git.aparatoch bez napojenia na mix.... Zobral by som mix jeden koncak a bednu domov a tam by som si porovnal to rušenie.
Sendyx

#85 Příspěvek od Sendyx »

No, právě že ne vždy musí, když je to relativně úzkopásmový bordel. Nedávno jsem našel, že na rušení z nějaké velké UPS byla citlivá jenom jedna "Mesina", kde to prolézalo skrz síťové trafo přes řetězec žhavení do jedné triody, která už tak asi byla na mezi stability a žádný grid stopper... jiné aparáty byly v klidu.
DukeNuke

#86 Příspěvek od DukeNuke »

sendyx:
ad2) vstupy 1-3 zpěvy mic, vstupy 5-7 line aparáty, vstupy 11-15 mic bicí. Aux1 odposlech zpěv aktivní repro, Aux5 odposlech bicí sluchátka (sluchátkový zes.). Výstupy L a R k aktivním bednám.
ad3) problém zjednodušen - zamutované všechny vstupy, všechny efekty. To, co leze z výstupu jsem nahrál.
ad4) na to jsem zapomněl, dodám.
ad5) to je nereálné.
Nemůžu za to, že se povaha bordelu lezoucího ven změnila. Ale stalo se.
jurosdi:
nesouhlasím. Všechno, co má klasické trafo je imunní. Aparáty na svoje repra jsou naprosto čisté. Doma zkoušet nemusím, jinde problém není, občas bereme celý aparát a je to bez problémů, resp. bez tohoto problému.
samponek: jak to myslíš "z ampliónu ze samotné zásuvky"?
Sendyx

#87 Příspěvek od Sendyx »

bod 3 ) - NE zamutovat, ale ODPOJIT přímo z mixu, nenechat ani volně pohozený zapojený kabel!!

Mix zapojen, připojeny pouze sluchátka, PFL na výstup - je tam to smetí?

není-li.. Totéž, připojeny i bedny, je to smetí v bednách i PFL?

není-li... A postupně zapojovat vstupy, až se to objeví.

5. nereálné znamená co? jako že 100% nic takového není?
Poslední legraci jsem si užil s projektorem, položeným na konzoli, vodivě spojenou s plechovým podhledem :-(. Dvojitá zem jako prase.
DukeNuke

#88 Příspěvek od DukeNuke »

Nereálné znamená, že to nemám jak zjistit. Jsme tam v nájmu a nemáme nejmenší představu, jak je to tam udělané.
bod3 dodám.
Taky jsem měl hezkou chvilku, ale z jiného soudku - blbnoucí tiskárnu, která dlouho normálně jela. Potom, co jsem vyzkoušel možné i nemožné, včetně aktualizace FW jsem přišel na to, že borec měl tiskárnu položenou částečně na stole a částečně na parapetu. No a v mezeře bylo topení. A blbnout začala, až když se začlo topit :-)
Sendyx

#89 Příspěvek od Sendyx »

Tak snad vidíš, jestli kovový stojan od mikrofonu leží na plechové podlaze, nebo reprobedna visí na řetězu, přivázaném ke konzoli hromosvodu, nebo mix jestli neleží na svářečském ponku... a podobně
DukeNuke

#90 Příspěvek od DukeNuke »

Tak to lze vyloučit. Podlaha lino, a i tak, tam máme koberce. Mix je na samostatném dřevěném stole. PA na stojanech a ty na koberci. Topení a nějaké trubky tam nejsou.
A pokud by ten síťový filtr nepomohl, tak s ním určitě nic nezkazím, ne? Tak proč to nezkusit.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“