BEATS SOLO3 nehraje pravé sluchátko
Moderátor: Moderátoři
Bohužel na to, jak je všichni prodejci před lety tlačili reklamou, nemají a mít nikdy nebudou. Jejich zvuk byl velmi špatný, přebasovaný, zahuhlaný, středům nebylo rozumět, protože byly potlačené, a o výškách se nemá cenu ani zmiňovat. Prostě katastrofa poplatná době vzniku před desítkami let, kdy v té době mého mládí zvukové záznamy a přehrávače se zesilovači moc basy neuměly, tak se to tak v USA kompenzovalo
Zanedlouho po koupi šly z baráku, a ani jsem kvůli tomu slzu neuronil, ale raději bouchnul šampus
Hezkému poslechu zdar!
Vašek
Mrkni zde...
https://forum.avmania.zive.cz/forum-1712/Sluchatka.html
Univerzální odpověď není, zkus si pročíst ten odkaz.
edit
Jaký Bluetooth sluchátkáč to vyřešil? Díky.ransom píše:Já tohle vyřešil kvalitním přenosným Bluetooth sluchátkáčem a drátovými sluchátky.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Abych při poslechu z PC s Windows 10 využil možnost přenosu kodekem AAC, který sluchátka podporují a měl by být kvalitnější jak standardní BT kodek SBC, koupil jsem za 9 $ licenci k alternativnímu ovladači A2DP. Ty cca dvě stovky nejsou zas tak moc a rozšíří se tím možnost z Windows 10 pomocí BT přehrávat i jinými kodeky, pokud je sluchátka podporují.
Mám mezi známými majitele bezdrátových PortaPro. Dnes jsem ho potkal a vznesl dotaz, jestli by je nezapůjčil k poslechnutí. Dopadlo to tak, že mi věnoval jedny funkční, jen se zlomeným kablíkem u jedné mušle. Můžu je tedy zkusit jak na drát, tak na BT. Podle něho ale BT verze hraje slyšitelně hůř. Kdyby trval zájem, můžu je během podzima důkladně testnout.
Osobně mám zkušenost, že najít spokojenost se sluchátky je běh na dlouhou trať. Ne všecko, co zaujme na první dobrou, se dá poslouchat dlouhodobě. Ne všech vad si člověk všimne hned. Nenápadné nepohodlí se dá taky zhodnotit až po čase. Takže člověk mění a zkouší.
Co se BT sluchátek týče: Pokud slušný a ne drahý BT přijímač a sluchátkový zesilovač nedostaneš pod tři litry, těžko můžeš očekávat, že ho dostaneš zminiaturizovaný a vestavěný do sluchátek za třináct stovek. Přesto ale úplně nejvíc nejhorší sluchátka, co jsem kdy slyšel, byly SONY WH-1000XM4, které při uvedení na trh startovaly na 10k. Tak nějak si představuju peklo. (A že jsem toho slyšel už celkem dost.)
HAPE: Jo, ano. A2DP jsem někdy před půldruhým rokem zakoupil taky. Dobrá věc. Především umí APTX-HD a LDAC. Nevím, jestli bych to kupoval kvůli AAC (WIN11 umí AAC nativně). Používám LDAC jak se sluchátky, tak pro přenos z notebooku k zesilovači. Samozřejmě s odpovídajícími přijímači.
Pamatoval jsem si Porty jako špatná sluchátka, nicméně co jsem slyšel teď, mě dokonale znechutilo. Jak s originálním BT přijímačem, tak drátově s mým osvědčeným headampem. BT to nijak zásadně nekazí, i když umí jen prostý APTX. Není totiž co kazit. Zvuk je naprostá katastrofa. Brutálně přebasované někde mezi 100-200Hz (podle ucha). Pod tím nic, nad tím mazlavé mrtvo. Zvuk jako když nad ránem prdím pod dekou s polštářem přes hlavu. Dojem hodně podobný jako z oněch SONY, co jsem zmiňoval o příspěvek výše.
Před lety jsem právě z tohohle důvodu vyměnil Porty za Sennheiser PX-100. Bohužel jsou PortaPro (spolu ještě s okleštěnými SportaPro) asi posledními klasickými lehkými sluchátky na trhu.
Jde o kus z oficiální distribuce, ještě ono provedení kde baterka a přijímač blembají pod bradou na kabelu mezi náušníky (novější provedení už má všechno vestavěné v nástavcích mostu).
https://www.ab-com.cz/koss-porta-pro-cl ... ezdratova/
Když si vzpomenu na první Porty z éry kazetových walkmanů, co se vyráběly beze změny ještě někdy kolem roku 2000, má to pořád stejný design, nicméně plastové díly už vypadají na pohled jinak. Někdy po roce 2000 se objevily ještě docela povedené napodobeniny vyráběné pod značkou Emgeton (PortaCult). Byly celé černé, neměly v nosiči levého náušníku vystouplý šroubek (ten tam přežil od provedení "headset" s mikrofonem na držáku před tlamou), plasty byly na hranách víc zaoblené, a hrály hodně podobně originálům. Snad používaly měniče ze stejné linky, jen v černém plastu místo modrého, když se výroba přesouvala na do Asie.
Nedokážu už podsoudit, jestli jsem si za tu dobu tak moc rozmazlil uši, nebo jestli dnešní Porty hrají skutečně hůř než ty před pětadvaceti lety. Nevím ani, jestli novější provedení (s BT přijímačem integrovaným do sluchátek) bude třeba lepší. Ale osobně o tom pochybuju.
A kutilmile - nelituju tě
Co se týče prvotně dotazovanejch laplí značky Beats, nesmějí mi do baráku v jakýkoliv verzi - je to jen dýzajnová bublina, která nemá s kvalitním poslechem nic moc společnýho.
A kutilmile - nelituju tě