BEATS SOLO3 nehraje pravé sluchátko

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Porta Pro su dost precenovane. Mal som ich v rukach raz a stacilo - slabe vysky.
starecd

#17 Příspěvek od starecd »

rnbw:když on někdo má rád bum,bum bez činelu, já to mám naopak, pokud jsou basy, musí být i výšky.
VASEK_W

#18 Příspěvek od VASEK_W »

Mohu jen potvrdit výše uvedené o Porta Pro.
Bohužel na to, jak je všichni prodejci před lety tlačili reklamou, nemají a mít nikdy nebudou. Jejich zvuk byl velmi špatný, přebasovaný, zahuhlaný, středům nebylo rozumět, protože byly potlačené, a o výškách se nemá cenu ani zmiňovat. Prostě katastrofa poplatná době vzniku před desítkami let, kdy v té době mého mládí zvukové záznamy a přehrávače se zesilovači moc basy neuměly, tak se to tak v USA kompenzovalo :-(
Zanedlouho po koupi šly z baráku, a ani jsem kvůli tomu slzu neuronil, ale raději bouchnul šampus ;-)

Hezkému poslechu zdar!
Vašek
OHV

#19 Příspěvek od OHV »

Děkuji všem za informace.

Z JBL sevisu se mi ozvali a domluvili jsme se na vyšším modelu JBL Live 670NC.

Pro zajímavost budu rád za informace, které jsou bezdrátové (bluetooth) kvalitní sluchátka (nezkreslená reprodukce) s dlouhou živostnosti.
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

Já tohle vyřešil kvalitním přenosným Bluetooth sluchátkáčem a drátovými sluchátky.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Spiral

#21 Příspěvek od Spiral »

OHV

Mrkni zde...
https://forum.avmania.zive.cz/forum-1712/Sluchatka.html
Univerzální odpověď není, zkus si pročíst ten odkaz.

edit
ransom píše:Já tohle vyřešil kvalitním přenosným Bluetooth sluchátkáčem a drátovými sluchátky.
Jaký Bluetooth sluchátkáč to vyřešil? Díky.
OHV

#22 Příspěvek od OHV »

Přes podporu Apple a opravnu iOpravna mě přišla včera vyměněná sluchátka Beats Solo 3 zcela funkční, vypadají uplně nově.

Stále by mě zajímalo, jaká Bluetooth sluchátka jsou na tom kvalitativně lépe. Ideálně aby bylo možné vyměnit baterii (např. nabíjecí AAA).
Ivan_01

#23 Příspěvek od Ivan_01 »

OHV píše:...vypadají uplně nově...
oni sú nové, práca technika ktorý by skúmal a opravoval poškodené pôvodné slúchadlá stojí rádovo viac ako nákupná cena nových
Hape
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hape »

Rok mám BT sluchátka Sony WH-CH520 a jsem s nimi spokojený. Na to, že se dnes již prodávají i pod 1 000 Kč hrají podle mně výborně, ale nemám moc s čím porovnávat. Na porovnání mám jenom stará kabelová Koss GT 5.

Abych při poslechu z PC s Windows 10 využil možnost přenosu kodekem AAC, který sluchátka podporují a měl by být kvalitnější jak standardní BT kodek SBC, koupil jsem za 9 $ licenci k alternativnímu ovladači A2DP. Ty cca dvě stovky nejsou zas tak moc a rozšíří se tím možnost z Windows 10 pomocí BT přehrávat i jinými kodeky, pokud je sluchátka podporují.
ransom

#25 Příspěvek od ransom »

Když už tedy ten dotaz padnul:
Mám mezi známými majitele bezdrátových PortaPro. Dnes jsem ho potkal a vznesl dotaz, jestli by je nezapůjčil k poslechnutí. Dopadlo to tak, že mi věnoval jedny funkční, jen se zlomeným kablíkem u jedné mušle. Můžu je tedy zkusit jak na drát, tak na BT. Podle něho ale BT verze hraje slyšitelně hůř. Kdyby trval zájem, můžu je během podzima důkladně testnout.
Osobně mám zkušenost, že najít spokojenost se sluchátky je běh na dlouhou trať. Ne všecko, co zaujme na první dobrou, se dá poslouchat dlouhodobě. Ne všech vad si člověk všimne hned. Nenápadné nepohodlí se dá taky zhodnotit až po čase. Takže člověk mění a zkouší.

Co se BT sluchátek týče: Pokud slušný a ne drahý BT přijímač a sluchátkový zesilovač nedostaneš pod tři litry, těžko můžeš očekávat, že ho dostaneš zminiaturizovaný a vestavěný do sluchátek za třináct stovek. Přesto ale úplně nejvíc nejhorší sluchátka, co jsem kdy slyšel, byly SONY WH-1000XM4, které při uvedení na trh startovaly na 10k. Tak nějak si představuju peklo. (A že jsem toho slyšel už celkem dost.)

HAPE: Jo, ano. A2DP jsem někdy před půldruhým rokem zakoupil taky. Dobrá věc. Především umí APTX-HD a LDAC. Nevím, jestli bych to kupoval kvůli AAC (WIN11 umí AAC nativně). Používám LDAC jak se sluchátky, tak pro přenos z notebooku k zesilovači. Samozřejmě s odpovídajícími přijímači.
ransom

#26 Příspěvek od ransom »

Trvalo mi, než jsem se k tomu dostal, ale nakonec přece. Na zkoušku jsem opravil zlomený kabel od baterie k náušníku a po zkoušce BT jsem sluchátka přepojil na náhradní 1,2m Y-kabel s jackem.
Pamatoval jsem si Porty jako špatná sluchátka, nicméně co jsem slyšel teď, mě dokonale znechutilo. Jak s originálním BT přijímačem, tak drátově s mým osvědčeným headampem. BT to nijak zásadně nekazí, i když umí jen prostý APTX. Není totiž co kazit. Zvuk je naprostá katastrofa. Brutálně přebasované někde mezi 100-200Hz (podle ucha). Pod tím nic, nad tím mazlavé mrtvo. Zvuk jako když nad ránem prdím pod dekou s polštářem přes hlavu. Dojem hodně podobný jako z oněch SONY, co jsem zmiňoval o příspěvek výše.
Před lety jsem právě z tohohle důvodu vyměnil Porty za Sennheiser PX-100. Bohužel jsou PortaPro (spolu ještě s okleštěnými SportaPro) asi posledními klasickými lehkými sluchátky na trhu.
Jde o kus z oficiální distribuce, ještě ono provedení kde baterka a přijímač blembají pod bradou na kabelu mezi náušníky (novější provedení už má všechno vestavěné v nástavcích mostu).
https://www.ab-com.cz/koss-porta-pro-cl ... ezdratova/
Když si vzpomenu na první Porty z éry kazetových walkmanů, co se vyráběly beze změny ještě někdy kolem roku 2000, má to pořád stejný design, nicméně plastové díly už vypadají na pohled jinak. Někdy po roce 2000 se objevily ještě docela povedené napodobeniny vyráběné pod značkou Emgeton (PortaCult). Byly celé černé, neměly v nosiči levého náušníku vystouplý šroubek (ten tam přežil od provedení "headset" s mikrofonem na držáku před tlamou), plasty byly na hranách víc zaoblené, a hrály hodně podobně originálům. Snad používaly měniče ze stejné linky, jen v černém plastu místo modrého, když se výroba přesouvala na do Asie.

Nedokážu už podsoudit, jestli jsem si za tu dobu tak moc rozmazlil uši, nebo jestli dnešní Porty hrají skutečně hůř než ty před pětadvaceti lety. Nevím ani, jestli novější provedení (s BT přijímačem integrovaným do sluchátek) bude třeba lepší. Ale osobně o tom pochybuju.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Mne sa dostali do ruk znovu (preruseny vyvod od menica) a hraju rovnako zle ako v minulosti :D

Obavam sa, ze vsetky verzie hraju rovnako.
EKKAR

#28 Příspěvek od EKKAR »

KPP a KSP bejvaly dost kultovní laple, hlavně po Plyšáku - hlavně proto, že měly nízkou imprdelanci měničů, dovolující dosahovat na nich relativně vysoký akustický tlaky = vyšší hlasitost i při krmení zesilovačem s nízkým napájecím napětím neboli z bateriovejch přístrojů, často i s Unap pouhý 2,5-3V = 2x článek AA. To znamená walkmany, discmany, za komančů nedostupný miniaturní rádijka na VKV. V podstatě to byly jediný pro běžnýho Čecha dostupný "značkový" laple vedle ťamanskejch pérovejch sluchátek s molitanovýma polštářkama. A taky uměly zahrát mnohem širší spektrum kmitočtů, než do tý doby jediný dostupný komančovský laple z produkce Tesly - protože ta vyráběla hlavně typy "komunikačních" sluchátek, to znamená určenejch hlavně pro přenos řečovýho pásma a na Hi-Fi doslova kašlajících. Jedinej pro hi-fi navrženej typ ARF-300 nebyl pro bateriově napájený přístroje použitelnej právě pro svoji vysokou charakteristickou imprdelanci. Firma KOSS navíc svojí politikou doživotní záruky udělala něco, na co u nás do tý doby nikdo nebyl zvyklej - zpopularizovala sluchátkovej poslech i mezi mládeží, která patří dlouhodobě mezi skupinu, která má nejkratší střední dobu mezi zaviněnýma poškozeníma spotřební elektroniky - protože "si jednoduše ničeho neváží" a tuhle třídu elektroniky používá doslova v extrémním rozmezí podmínek. Bez "doživotní záruky" je jakýkoliv poškození jakejchkoliv jinejch sluchátek finančně náročný - a oprava se často vůbec nevyplatí. Tohle všecko "portám" udělalo obrovskou popularitu i když to vlastně žádný hifistický laple nejsou ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#29 Příspěvek od ransom »

Zkusil jsem tvůj příspěvek nechat přeložit do češtiny. Google Translator mě ale poslal do prdele, a Chat GPT dostal plačtivej záchvat.
Naposledy upravil(a) ransom dne 27 led 2025, 19:52, celkem upraveno 2 x.
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Patří mu to, nemá kouřit.
Co se týče prvotně dotazovanejch laplí značky Beats, nesmějí mi do baráku v jakýkoliv verzi - je to jen dýzajnová bublina, která nemá s kvalitním poslechem nic moc společnýho.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“