Já tam dám konopí a nenamíchnu se.kejki píše:... nebo se namíchne a dá tam konopí.
Co používáte na těsnění potrubí ?
Moderátor: Moderátoři
To chce tiež nejaký - aspoň základný fortiel... Zhrdzavenú -ulomenú skrutku z "vývrtu" tiež len tak ľahko nedostaneš - a predsa sa dá...kejki píše:To až přijde čas něco vyměnit.
Konope s fermežou na nejakom spoji ?? Treba "zľahka"nahriať aby fermež nezhorela - len dostatočne zmäkla - a ide to ako nič aj na starom potrubí...
Netreba ťahať, ako blázon a ulomiť trubku na konci závitu....
V rámci recyklácie 1" mosadzných kúrenárskych ventilov so "starou" technológiou sa to naučíš najlepšie... na sucho ideš prevrátiť zverák s pongom...trubku zmačkáš dobrým kĺbovým "väzenským" hasákom
do trojuholníka - a spoj nie a nie povoliť.. Trochu nahreješ a povolíš to aj jednou rukou...
Ani u zavápnenej 1/2 či 3/4 " vodovodnej trubky to nie je až taký problém...v pohode sa dá nahriať plynovou kartušou s horákom aspoň jedna časť (keď je napr. kolienko - vývodka v omietke.. Nahreješ len vyčnievajúcu časť - tú je najjednoduchšie vymeniť.. Určite by možno pomohlo aj nejaké "namočenie" prečnievajúceho konope nejakým rozpúšťadlom..Ale to som nikdy neskúšal - dlho trvá presiaknutie medzi závity.... Nahriatie - bolo takmer okamžité uvoľnenie spoja..
Treba zobrať do úvahy aj rozťažnosť materíálov - hlavne keď niečo vyťahuješ z vnútorného závitu... napríklad etážku chceš vyskrutkovať z kolienka v stene... Nahreješ ju, aby povolila fermež,ale jej priemer sa teplotou zväčší - a najhoršie je,že závit nemá geometriu "G" závitu... Tak že necháš "zmäknúť fermež" v závite a potom etážku ochladíš... a už to ide skoro samo...
Nevyskúšaš - nevieš....Prerábal som vodu v desiatkach bytových jadier a nikdy som nemusel riešiť ulomený závit v hlavnom potrubí..
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Některé závity se nedají zatěsnit skoro ničím. Na řezané závity chytne cokoli - šňůrka, páska i konopí. Na některé kombinace závitů, hlavně když jsou pokovené, lesklé a hladké, nechytne nic z toho a nepomáhá ani zdrsnění (niklovaný roháček na niklovaný zástřik). Na ty s úspěchem používám tohleto. Koupil jsem to za tři kila u nás v krámě pro instalatéry. Na vodu, vzduch, plyn...
https://www.ebay.co.uk/itm/323162783676
Inak k predošlému: pri mosadzi sa nesmie použiť konope: práve z dôvodu jej boptnania. To že to niekomu či skoro každému drží aj s konope, nič na veci nemení. Dľa mňa ak sa použije s citom, čiže dá sa vrstva aby to ako-tak utesnilo a nie viac, by malo byť v poriadku -zásady s takým ale počítať nemôžu. Osobne som mal roztrhnuté šroubenie v stúpačke v jednom zamknutom byte -keby som si to včas a akousi náhodou nevšimol, mohol byť problém.. Niť je super, po oškrknutí závitu plátkom to nemá chybu, môže sa pri točení aj kúsok vrátiť späť -pri teflon-páske určite nie -a pri nepodarenom spoji odstraňovať jej dotrhané zbytky zo závitov je tiež radosť.. U ocele konope a fermež, či iné -istota už pri točení a pokoj je naveky..
Před 35. léty jsem stavěl a vodu těsnil konopím na ocelových dílech. Včetně esíček na bateriích. Po třiceti létech od montáže jsem rekonstruoval a všechny mosazi zdemontoval. Do té doby nic neteklo a mosazné díly se daly znovu použít.