Čínský ampérmetr
Moderátor: Moderátoři
Projde diodami můstku stejně jako ústrojím. Stupnice je lineární, systém měří střední hodnotu a ukazuje efektivní, pokud je proud sinusový. Jediná nevýhoda je relativně velký úbytek napětí. Jsou aplikace, kde to nemusí příliš vadit.
Výjimečně souhlasím s p32.
p32 píše:Ani jsem nepochopil, co vlastně chtěl říct. Něco viděl, tak to koupil. Nevěděl, co chce a teď neví, co má.
- martinkopp
Z hlavy si to už nepamatuji, jsem ted' bohužel hospitalizován. Vím jen to, že jsem měnil bočník, aby měl rozsah ampérmetru 100 mA, změřil proud multimetrem, měnil proud na spotřebiči a pak porovnával na obou, a byly tam při zvýšení proudů rozdíly. Při nastavení do 25 mA byly hodnoty stejné.martinkopp píše:Dozvíme se teda už konečně jak to meří?
- martinkopp
Aha, takže když to shrnu. Šťoural se v tom, vyměnil tam kdoví co, teď to měří špatně = je to čínský šmejd, vrať peníze žluťáku.californ píše:Z hlavy si to už nepamatuji, jsem ted' bohužel hospitalizován. Vím jen to, že jsem měnil bočník, aby měl rozsah ampérmetru 100 mA, změřil proud multimetrem, měnil proud na spotřebiči a pak porovnával na obou, a byly tam při zvýšení proudů rozdíly. Při nastavení do 25 mA byly hodnoty stejné.martinkopp píše:Dozvíme se teda už konečně jak to meří?