Ahoj, nemáš nějaká kouzelná slůvka i pro XP? Kdysi dávno jsem to koupil, instalace proběhla v pohodě, ale nenabootuje to. Soubory na kartě jsou. Zkusil jsem NTFS i FAT32. fixboot a fixmbr nepomůže.rnbw píše:fdisk /mbr
Kompatibilita CF karet s IDE HDD
Moderátor: Moderátoři
Mrknu na boot pomocí nějakého hex editoru a srovnám to s HDD. Případně zkusím přepsat. A uvidím. Možná by za pokus stál i ten dos.
Taky mě napadlo ještě vyzkoušet linucha, jak se to bude chovat.
Problém je jen v tom bootu. Soubory na kartu zapsat jde. Což ovšem chybu BIOSu nevylučuje...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Já se zatím k dalšímu zkoumání nedostal. Mám mezi prací a jinou prací jen úzký okna na zábavu a naskytnou se kolikrát jen párkrát do roka, takže zatím je to u ledu.judeware píše:Řešení (překvapivé) jsem našel, zaúřadovalo "studium" s pomocí přehlíženého (na fóru bez reakce) programu Norton disk editor. Týká se zřejmě obou hochů (DukeNuke i forbidden). Detaily později...
V neděli chování odpovídalo tomu, co psal DukeNuke. Inicializace karty proběhla OK (mám pro ty účely bootovací CD "Uni-disk" [spouštěcí procedura odpovídá disketě pro Windows 98], doplněný o složku WIN98 a pár dalších, před lety obecně využitelných věcí. Především obsahuje upravený fdisk, který nelže při vytváření oddílů a funguje bezchybně až do 500GB, 1GB ~ 10^9 bajtůch). Při pokusech s XP nikdy nepoužívám "formát" nabízený instalátorem, jelikož takto (souborový systém FAT32) můžu používat diagnostické nástroje v reálném režimu. Instalátor ohlásil nalezení "disku", neprotestoval nad existencí oddílu FAT32, po jediném potvrzení kl. Enter udělal to, co má, a po průchodu restartem se to celé úspěšně podělalo ("chyba disku" - hláška v textovém režimu po opuštění POST). Norton disk editor zobrazil CHS 0/0/1 (LBA0) plný nenulových hodnot, na adrese 01BE byla tabulka rozdělení disku, na LBA63 začíná programový kód "druhého řádu". Jenomže na něj z nějakého důvodu nedojde.
K těm pomůckám
• když se to séře, je repráček sqjelá nápověda
• přípravek na zkoušení zdrojů (disků, mechanik, bez PeCe)
• předmětná karta a adaptér
• maličkost, zabraňující zničení desky (jelikož mainstream často spouští při servisu desku pouze "pohybem šroubováku", a to nemluvím o neřádu jménem elektrostatika)