Uprava zesilovace transiwatt 40 junior
Moderátor: Moderátoři
Uprava zesilovace transiwatt 40 junior
na jakykoliv vykon.Chtel bych to upravit timhle zpusobem.Oznaceny koncovy zesilovac bych odedelal i z trafem a koupil bych novy modul o pet ztrafem o vykonu 2x200W,a prezesilovac bych nechal stary.nejsem si jist jestli to tak pujde.
- Přílohy
-
DSC00446.JPG- (63.34 KiB) Staženo 539 x
No, a když porovnáš konec TW 40 a TW 120, moc rozdílů nezjistíš, ten nejpodstatnější je vyšší Ucc. Tak zkus do krabice narvat trafák s vyšším výst. napětím a výkonem - s toroidem to nebude takový problém - příp. zkonfrontuj s ním Uce0 použitých součástek, ať některá neodejde. Bacha také na napěťové zatížení stávajících elytů.
TW40 byl spolehlivý zesilovač, který si nechal do jisté míry hodně líbit.
Situace je již mnoho let zásadně jiná.
Doporučuji původní dvojici nahradit vynikajícím komplementárem KD 607/617 (tedy, pokud seženeš).
A jak konosuke píše, věřím, že v porovnání s deklarovanými astronomickými výkony současných krámů, budeš velmi mile překvapen!
Poty opravdu po letech rády chrastí, asi už se budou špatně shánět originály. Tak alespoň tu Diavu do nich...
A na hodně úprav-tedy pokud budeš chtít-sám určitě ještě příjdeš.
Ale i v pův. stavu Ti "40" bude věrně a levně sloužit (nějaký odpálený konec výjde na pár korun..
- Přílohy
-
tw40-konec.gif- (24.31 KiB) Staženo 569 x
-
tw40.brd.pdf- (17.39 KiB) Staženo 603 x
pdf=brd eagle
- Přílohy
-
Clipboard01.gif- (20.07 KiB) Staženo 527 x
-
Clipboard02.gif- (46.59 KiB) Staženo 377 x
-
Clipboard03.jpg- (24.53 KiB) Staženo 382 x
-
z-30.brd.pdf- (12.19 KiB) Staženo 472 x
- jardafiala
Pokračuju, 15V na výstupu (samozřejmě před kondenzátory) je pořád - snížil jsem postupně napájecí napětí konců až na 28V a napětí se nemění. Teď půjdu manipulovat s R309, výsledek doplním.
Konečné řešení, prohlídkou jsem zjistil, že R309 je 27k, asi jiný nebyl, je o kus větší než všechny ostatní, evidentně nouzové řešení. Po výměně za 33k je na výstupech 20V. Jsou zde použity odpory různých výrobců, nejčastěji známé červené uhlíkové od TESLY, pak nějaké světle béžové a nakonec ruSSácké (to byl jeden z mála jejich kvalitních výrobků) s kovovou vrstvou. Nu též si vzpomínám na zoufalství při nákupu součástek na mou TW40 kdy jsem pro součástky šel několikrát a dloooooooooouho čekal na výstupní 500µ/35V. Aji trafo jsem vinul ručně a při prvním pokusu o zapnutí zaměnil primár za sekundár...
Jeden z modelů jsem viděl na valašských kotárech, kde si jej postavil místní bača. Transformátor jako prokladový papír používal noviny, chladiče tvořily železné desky, rezistory od 1W výše. Dráty namísto lanek, odhad 1,5mm2. Pouštěl to do PA beden a na ozvučení salaše a chlévů zcela dostačující.
Pravda, vážilo to o něco více, i ta bedýnky byla větší. Lituji, že když mi ho nabízel, že jsem ho jako raritu a ukázku pro školáky nevzal. Pomalu totiž končil.