FAX do e-mailu (a naopak)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DukeNuke

#16 Příspěvek od DukeNuke »

Kdybych ti to řekl, tak bych tě musel zastřelit...
Malina je blbost.
Linux na PC beru, jaký OS není rozhodující.
Naprogramovat něco, co pošle pdf jako fax se základními AT příkazy, to fakt nedám. Umím přes AT a modem poslat text (např. sms) ale tohle ne.
Zatím jsem začal prohledávat stará CD k časopisům. Ruku do ohně bych za to nedal, ale jsem si jist, že ve W98 s modemem šlo odfaxovat obrázek. Tak snad najdu program, který by to uměl.
Díky všem za příspěvky.
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

Ve starých Win se prostě FAX choval jako další tiskárna. Dal jsi tisk, zeptalo se to na číslo a posílalo. Skončilo to nejspíš s XP ne-li ještě dřív. Nebyl na to potřeba další program, bylo to součástí Windows. Přijímat to taky umělo, vypadla z toho nějaká bitmapa. Můžeš si to zkusit ve virtuálu a COM port tomu nechat.
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

preco sa tak branis naskriptovat si ten hylafax? je to rokmi osvedceny sw pre fax.
No vidis, a tak si sa bal
martinkopp

#19 Příspěvek od martinkopp »

DukeNuke píše:Kdybych ti to řekl, tak bych tě musel zastřelit...
Telefonní operátor stejně vidí cokoliv co faxem pošleš, takže je úplně jedno jestli využiješ jejich službu na převod faxu, nebo si to budeš dělat pracně sám. Ale jestli ti jde jen o tu iluzi bezpečnosti, není moc pravděpodobné že jen kvůli tomu bude někdo vyrábět jednoúčelový hw.
DukeNuke

#20 Příspěvek od DukeNuke »

Psáno hned v prvním příspěvku: "Online služba s virtuálním faxovým číslem u nás nepadá v úvahu." Pokud nemáš nic k technickému řešení, byl bys tak laskav a zbytečně nezacláněl? Děkuji.
pocitujlasku píše:preco sa tak branis naskriptovat si ten hylafax? je to rokmi osvedceny sw pre fax.
To je jedno z možných řešení. A samozřejmě ho navrhnu.
pocitujlasku

#21 Příspěvek od pocitujlasku »

v dnesnej dobe je sice dostupnych milion rieseni na vsetko, ale bohuzial 90% je cloud. Ja osobne tiez preferujem moznost mat to u seba a pripadny cloud brat ako volitelnu sluzbu naviac. A dopadol som tak, ze koncim u nejakych starsich rieseni s doprogramovanim nadstavby pre nove systemy. Nastastie fax je technologia, ktora sa za posledne roky velmi nezmenila, tak tam by nemal byt problem pouzit nieco starsie.
JirkaZ

#22 Příspěvek od JirkaZ »

DukeNuke píše:... ale jsem si jist, že ve W98 s modemem šlo odfaxovat obrázek. Tak snad najdu program, který by to uměl.
Díky všem za příspěvky.
http://www.windowsreinstall.com/install/tips/win98/winfax.htm

Ale myslím, že by sis měl ujasnit operační systém a jít spíš cestou Open Source a Linuxu. Tohle je staré, proprietární a kdovíjak to budeš zprovozňovat.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
DukeNuke

#23 Příspěvek od DukeNuke »

Tak zatím jediný řešení tu byl nabídnut hylafax. Malina je ku ničemu, tu bych musel doprogramovávat, což mi zabere daleko víc času, než zkusit zprovoznit řešení z W98. A to i kdyby měly běžet virtuálně.
Díky za odkaz.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Neviem, co chces na Raspberry programovat. Bezi tam rovnaky Linux ako na PC (Debian) a v nom rovnaky Hylafax. Jediny rozdiel je v architekture CPU, ale to ta zaujimat nemusi.
DukeNuke

#25 Příspěvek od DukeNuke »

Projdi si to téma celé a třeba na to přijdeš.
pepik9

#26 Příspěvek od pepik9 »

Jak už napsal kolega, v dobách vytáčeného připojení a ISDN jsem běžně odesílal faxy z Wordu nebo Excelu. Na CD dodaném u modemu byla možnost nechat si nainstalovat ovladače faxu jako další tiskárnu. Takže by to šlo i z Akrobatu. Příjem jsem nezkoušel. Možná ani nemusíš instalovat W98.
xsc

#27 Příspěvek od xsc »

Potřebuješ k tomu Win9X, Win2k nebo WinXP.
DukeNuke

#28 Příspěvek od DukeNuke »

Vidíš to, dyť já mám ještě někde starej ntb od HP ještě s modemem. Původně na něm byly XP, pak jsem tam dal Fedoru...
Ale jako pokusná platforma by mohl posloužit.
Díkes za nakopnutí...
xsc

#29 Příspěvek od xsc »

Ten fax musíš v XP doinstalovat, defaultně se neinstaluje.
pocitujlasku

#30 Příspěvek od pocitujlasku »

lenze to je iba polovica problemu. On este potrebuje tie faxy prijat a nejak spracovat. A mam pocit, ze ten fax vo windows ich vedel len posielat.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“