Sušička ovoce Concept SO 1020
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Sušička ovoce Concept SO 1020
Soused došel s touto sušičkou že ventilátor se točí ale nehřeje. Termostat je sepnutý, proměřil jsem samostatně topnou spirálu při odpojeném přívodu na vypínači, ta je v pořádku, nepřerušená pouze ta součástka označená šipkou je neprůchozí. Co jsem přes lupu přečetl je 250V, další označení je vespod. Podle mě je to tepelná pojistka, jenom jí odtamtud dostat. Ty duté nýtky budu muset odvrtat abych jí dostal ven, zjistil na kolik je stupňů a naspět tam novou nanýtovat.
https://mhejret.cz/kategorie/tepelne-po ... potrebicu/
Občas má pojistka z pohledu technika až nesmyslně nízkou teplotu vypnutí a pak holt funguje jako kurvítko.
To ale není návod na zvýšení teploty vypnutí nákupem jiného typu!!!
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- Artaban001
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
decmen píše: Jen se to blbě pájí, spíš asi nechat od nýtků co nejdelší nožičky a pak spojit s novou pojistkou třeba dutinkama z čokolády....
Ještě než jste přidali tyto své příspěvky decmen a Artaban001 tak mi volal soused jak jsem pokročil a po chvíli hovoru mě napadla myšlenka že tu termopojistku ucvaknu těsně u pouzdra a na spojení použiju dutinky co se krimpují na konce káblů. Ale i tak všem moc děkuji za snahu mi pomoci. Přikládám popis termopojistky i fotky.Artaban001 píše:Snaž se ji nepájet. Pokud to zvládneš, přenýtuj ji, nebo starou ucvakni a nakrimpuj přes trubičky novou.
RY-01E 142
XTDQ
Tf 142 °C
250V 10A
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Takže bych doporučil spíš něco jiného (Ms trubičku z modelářského obchodu, půlku dutinky z "čokolády" se šroubkem, kousek z dutého nýtu se silnější stěnou atd.).
Pravda je, že tady teče jen cca 1A, ale jde spíš o mechanickou odolnost proti vibracím atd.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
https://www.svitidla-osvetleni-elektro. ... delka-20mm
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Spojka lisovací