Tesla Mimosa a Dajána - původní
Moderátor: Moderátoři
Jenom nevím kde teď vyhrabu normální žárovku, zkusím pohledat, halogenová asi nejde že (je tam napsané jenom 5W, ale to je asi umazané)? kromě té máme samé bílé nebo rozbité.
A do toho mám teda zkusit zapojit tu mimosu, zjistit jenom jestli to svítí, a pak to ihned vypnout?
Nebo u té Dajány s tím zapínáním může být problem taky ve zdroji a mám to zkusit tam?
Mi nevím proč příjde zkusit to na té Dajáně celkem bezpečnější
(zemnící drát je zapojený, akorát na fotce nejde vidět)
Nuz, ja by som moc nevahal. Zvlast pri starsej elektronike, ktora bola dlhsie bez prudu, treba najskor merat,analyzovat a az potom zapinat do siete aj ked cez ziarovku. Tymto postupom sa da predist zbytocnym skodam....105l píše:Možná se někdy podívám i tam, zatím mám tady ale dostatek pomoci
Je tam aj jedno vlakno, ktore sa venuje konkretne typovej rade Dajana.
2. Starší TV byly stavěné na napětí 220V, nyní je v síti 230V, často až 240V, tudíž některé součástky to nemusí vydržet
3. Každá TV s elektronkami nabíhá delší dobu, musí se nejprve všechny nažhavit, také až potom nabíhá VN
4. Ten rozřesený okraj obrazu bude patrně v důsledku vady nějakého kondenzátoru ve filtraci napětí, možná toho co pak bouchnul.
Nie je to až také zlé. Všetky papierové kondenzátory, aj niektoré rezistory už niekto zmodernizoval. Ak to bol starší skúsený opravár, tak väčšinu problémov už asi vychytal.rampage píše:Jasné, že 60 ročná elektronková telka, odfotená zapnutá z inzerátu, bude fungovať vždy spoľahlivo tak, že ju nebudeš musieť rozoberať. Za socializmu, v dobe keď boli nové, nemali opravári čo žrať - tak sa málo kazili. Ešte vo vlhkom, studenom prostredí - budeš mať Full HD jak vínko.
//edit: ten inzerát podo mnou má na môj vkús málo výkričníkov a kapitálok
OT:
Najlepší obraz dosiahneš, ak aj signál ladí s televízorom.
https://www.youtube.com/watch?v=uaD1-Tmdc9k
Ono se mi to nakonec stahovalo skoro i do klikaté čáry, dělalo to zhruba to co ta moje color 424 akorát bez zvuků (kromě toho bouchnutí kondenzátoru potom)warp píše:4. Ten rozřesený okraj obrazu bude patrně v důsledku vady nějakého kondenzátoru ve filtraci napětí, možná toho co pak bouchnul.
Večer se podívám jestli něco bouchlého neuvidím