Sháním návod k cyklocomputeru Speedmaster 7000

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

Sháním návod k cyklocomputeru Speedmaster 7000

#1 Příspěvek od Michal22 »

Mám na kole tento cyklocomputer, vybila se mi baterie, teď nejsem schopen nastavit správně parametry.
Všechny návody, co jsem zatím našel na netu, směřují k Sigme 7000, ale tohle je asi nějaká čínská kopie, koupil jsem to před lety v malém cyklokrámku.
Proti té sigmě se to liší tím, že to většinou nemá žádné pojmenování veličin, displej je dost osekaný.
Neměl by někdo návod?
Děkuji
Přílohy
SM7000.jpg
SM7000.jpg
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kvicala_r

#2 Příspěvek od Kvicala_r »

AI za pár vteřin, ale furt tam visí i ta sigma...
Nepomůže obrázek z blistrupro zkratky?
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Přestaň qíkat a podívej se na vobrázek. Michal 22 má "PONĚKUD" jinačí pumpyčistočítač, než je Sigma. Sám o tom dokonce píše, že má pravděpodobně nějakou oyebanou PRCáckou okopčeninu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Všechno to funguje podobně, buď držíš jeden, druhý nebo oba čudle nějaký čas stisknuté. pak si vybereš funkci a nastavíš hodnotu....
MiraSt

#5 Příspěvek od MiraSt »

Anebo je vzadu skryté tlačítko na párátko a jim se to nastavuje.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Kvicala_r

#6 Příspěvek od Kvicala_r »

Víš Karle, já to mu nějakou chvíli věnoval, zatímco Ty nejspíš ne. Ono se to totiž pod značkou sigma fakt prodávalo...
A tady třeba návod k ořezené (3 funkce) verzi, která s tím mým linkovaným je v souladu. Takže mě to spíš vede k myšlence změny tvaru tlačítek, těch sigma 7000 je evidentně několik verzí a ty další jsou fakt výrazně odlišné..
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Prostě řekněmež rovnou, že PRCák opět oyebal, co oyebat šlo ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jenicek

#8 Příspěvek od jenicek »

Má to vzadu tlačítko nebo ne? To jsme se furt nedozvěděli.
Pokud ano, stačí ho stisknout a podržet.
Pokud ne, tak kombinace dvou tlačítek a krátkého vs. dlouhého stisknutí také moc kombinací neposkytuje.
Nějak začínám pochybovat a "selském rozumu" a "zlatých českých ručičkách"...
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Tlačítko ze zadu je.
Po jeho stisku mi to nabídne nastavení parametru D, což by mělo být asi Distance (abych si tam mohl zapsat to, co bylo před resetem).
Poté stisknu krátce zase tlačítko vzadu, pak už mi to nabízí v horním řádku "0" a "k", což by měla být rychlost v km/h.
V dolním řádku je "0.00".
V horním levé rohu je "T".
Pokud stisknu tlačítko vpravo (bílé), tak se v horním rohu mění písmena "T", "A", "S".
Při dalším stisku se uprostřed u levého okraje objeví "M".
Dalším stiskem se vedle objeví "D", při dalším "C".

Hlavně vůbec nevím, co jednotlivá písmena znamenají, dále nevím, kde nastavit obvod kola :-(
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
pocitujlasku

#10 Příspěvek od pocitujlasku »

D nebude diameter? teda nastavenie priemeru kolesa? aby spravne pocital prejdene km.
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Spravidla sa nastavuje obvod (=prejdena vzdialenost na jeden impulz). Moze to byt prave pri tom blikajucom D.
Kvicala_r

#12 Příspěvek od Kvicala_r »

To vypadá, že ty zkratky jsou vypsané na tom blistru, to by i celkem sedělo...
Přílohy
zkratky blist.jpg
zkratky blist.jpg
PotPalo

#13 Příspěvek od PotPalo »

Treba skúšať metódou pokus-omyl. Veď sa tam dajú nastaviť iba dva parametre: celkové prejdené km, a priemer kolesa*∏. Čo som mal sigmu, tak tam sa prejdené km dali nastaviť iba raz, po vložení batérií. To sa predsa podľa rozsahu čísla dá vedieť čo nastavujeme aj keď je tam neznáma značka. Keď sa nastaví koleso na 0, tak to asi pri pohybe nebude merať, že jo.

Ja som vždy váhal aký priemer kolesa nastaviť. Či odmeraný nezaťažený, alebo keď sedím na bicykli. Vtedy sa pneumatika totiž stlačí, takže priemer by mal byť tiež menší. A teda aj iná vzdialenosť prejdená na jedno otočenie kolesa.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Spravne sa to meria tak, ze si polozis na zem meter, koleso natocis ventilom dolu a polozis k nule. Sadnes na bicykel a prejdes presne jednu otacku - kym bude ventil zase pri zemi - tam na metri odcitas dlzku.

Myslim, ze velka odchylka oproti zmeranemu obvodu tam nebude.
jenicek

#15 Příspěvek od jenicek »

Na všech tachometrech co jsem měl, se vždy nastavoval obvod a nikoliv průměr nebo poloměr, protože pak by to nesedělo třeba pro hranatá kola.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“