Vodní katastrofa

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Hubert_79 »

samec píše:25. december, vianoce v paneláku, obchody zatvorené a z vodovodu ani kvapka.
Zvykejte si; pomalu z vás bude ruská gubernie, tak máte ruský standard.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
martinkopp

#77 Příspěvek od martinkopp »

Kvicala_r píše:Taky sem celkem čučel, když došel malíř a do barvy domíchal penetraci (prý primalex ne, že je to šunt). Bylo to skrze soudržnost... Ale věřím, že by to zabralo i zde... Nicméně prakticky vyzkoušeno na takové fleky nemám. Takže to je ta "nechtěná" teorie.
Takový "maíř" by taky čučel, ale na dveře zvenku :-) Netuším co má tenhle Pat nebo Mat proti primalexu, ale míchat penetraci do barvy je hovadina, nemá to žádný význam. Penetrace mj uzavře pory ve stěně a sjednotí savost podkladu. Omezí se tím flekatost. Osobně používám všude už jen omyvatelné barvy, případná mastnota z nich jde před novým nátěrem líp sundat. Jen je třeba při malování nebýt čuně, nebo cákance hned umývat. Jak zaschne, jde to už z principu ztuha.

Na mastný bordel v kuchyni se mi osvedčila gelová desinfekce z dob covidu. Narozdíl od tekutého lihu tak rychle nevyschne, má čas působit.
Celeron

#78 Příspěvek od Celeron »

Dnes mi přišel email z pojišťovny Allianz, kam jsem nahlásil pojistnou událost viz to vytopení po prasknutí roháčku 12.8.2024. Nevím, jestli se smát nebo brečet když mi po 5 měsících od nahlášení pošlou tohle:

chtěli bychom Vás informovat, že jsme v zákonné lhůtě 3 měsíců ode dne oznámení škody z pojištění majetku a odpovědnosti občanů číslo xxxx prozatím nemohli přistoupit k jejímu vyřízení. Z důvodu mimořádně velkého množství škodních událostí způsobených povodní jsme doposud nebyli schopni zpracovat veškeré Vámi dodané dokumenty. Rádi bychom Vás ujistili, že na vyřízení intenzivně pracujeme. Tímto se Vám velice omlouváme a žádáme Vás o strpení.

Nejenže neuměj počítat do pěti ale čekat takovou dobu? Koukám, že asi začnu hledat jinou pojišťovnu. :evil:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Hubert_79 »

Umějí do pěti, proč by neuměli? Píší ti, že to nemohli vyřídit v zákonné lhůtě tří měsíců. Pravda, měli tě samozřejmě informovat dřív, o tom není sporu.
V jiných pojišťovnách to bude jak přes kopírák, je to jedna banda.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#80 Příspěvek od p32 »

Nevím, proč se rozčiluješ? Když se ti to nelíbí, tak je prostě potrestej. Já na tvém místě bych byl rád, že se aspoň ozvali, což znamená, že to mají v pořadníku, ale nestíhají. Otázkou je píše to, kolikrát po termínu jsi je na to upozorňoval ty?
Já bych je tam otravoval osobně už týden před koncem termínu a ono to opravdu potom funguje. Naposledy mi podobnou věc vyřizovali na počkání, když jsem chtěl papírové potvrzení, že to nestíhají v termínu. Kdo si nestěžuje, tak ten si počká.
Celeron

#81 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem ztropil rambajz na místní pobočce Allianz. A hned se ledy hnuly, včera dorazil návrh likvidace události a že to mám podepsat jestli souhlasím.
Navržená částka mě přímo vyrazila dech, v podstatě mi vrátili co jsem na pojištění staveb a sdružený domácnosti zaplatil za 6 let (16K). Musel jsem si to přečíst 2 x jestli se náhodou o řád nespletli. Když jsem byl dříve u Český, částky byly naprosto trapný pokud to rovnou nezamítli.
Když si vemu, kolik to stálo mě, tak jen úklid, demontáž a montáž skříňky umyvadla, koupě a osazení novejch roháčků a pancéřek hadiček, 3 hodiny. A potom hodinu provizorní oprava fleku na stropě. V létě vymalovat jednu místnost, což je podle nátěrky, co se na to byl kouknout asi 4K5.
Asi přestanu Allianz pomlouvat. :D
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#82 Příspěvek od ransom »

Mám podobnou zkušenost.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Hydrawerk

#83 Příspěvek od Hydrawerk »

V prosinci 2024 jsem koupil v Hornbachu Ventil výtokový s mezikusem pro připojení za baterii. https://www.hornbach.cz/p/ventil-vytoko ... i/5011024/ Byl ihned namontován v koupelně pro přívedení pitné vody do pračky.
V dubnu 2026 začal téct. Očakával jsem jako obvykle vadné těsnění, ale tentokrát se začala nějak rozpadat mosaz. Co to má bejt? V Číně blbě namíchali slitinu? https://www.rajce.idnes.cz/memristor/al ... ni-slitina Viděli jste to někdy? Vadnejch kohoutů jsem viděl dost, ale nikdy se materiál nezačal rozpadat, a to ještě během záruky.
Prodavač u konkurence se tomu dost divil. V Hornbachu mi v rámci záruky dali novej kus. https://www.rajce.idnes.cz/memristor/al ... okovy-novy
Ale neměl jsem odvahu ho použít. Koupil jsem raději drahej model od Schellu. https://neuman.cz/schell-comfort-pracko ... dlouzenim/ Bohužel, kulový ventil to není. Ale věřím, že se nerozpadne.
Přílohy
----P1390506.jpg
----P1390506.jpg
---k55.jpg
---k55.jpg
--k4.jpg
--k4.jpg
---k01.jpg
---k01.jpg
Hape
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Hape »

Nemůže ta pračka mít nějaký svod? Unikající proud by třeba něco takového mohl dokázat, nebo ne?
Hydrawerk

#85 Příspěvek od Hydrawerk »

Někdy nechám prověřit, jestli je přítomný ochranný vodič. Koupelna je stará paneláková, proudový chránič tam není.
Hydrawerk

#86 Příspěvek od Hydrawerk »

Takže... Není to běžná závada, že? Opotřebovanou hadičku viděl asi každej, ale vyžraný kohoutek ne. :( :(
samec

#87 Příspěvek od samec »

Bludné prúdy od električkových alebo vlakových koľajníc ti tečú do práčky? Alebo prúdy z antikoróznej elektro drenáže? Tebe zožerú práčku, aby inde ochránili potrubie? :lol:
Hill
Administrátor

#88 Příspěvek od Hill »

Zrovna ve čtvrtek jsem měnil dva roháčky a sprchovou baterii. S kulovými roháčky (8 let v provozu) nešlo hnout, sprchová baterie (5 let v provozu) měla prožraný spoj mezi tělesem a závitem pro hadici. Zjevně technologická nekázeň. Nějaké elektrolytické vlivy bych spíše vyloučil: síť sice TN-C, ale boilery přizemněné, svod při revizi nezjištěn, celá instalace i přívod vody (asi 80 metrů tříčtvrtky) v plastu.
Prostě každý díl má nějakou živostnost, která se dá zkrátit třeba tím, že se vodovod napouští jen na tři letní měsíce, zbytek roku je na suchu, jak v uvedeném případě. Nicméně tlakové připojovací hadičky mají životnost omezenou a výrobci požadují po pěti letech zahájit pravidelné kontroly a v případě podezření rovnou vyměnit.
Ono se pak blbě zdůvodňuje, že tamhle ty tři kousky přece drží už jedenáctý rok, jen ta jedna, ausgerechnet šestiletá, vyplavila tři byty pode mnou.
Hydrawerk

#89 Příspěvek od Hydrawerk »

Hill píše:roháčky (8 let v provozu) sprchová baterie (5 let v provozu)
To je o dost déle, než můj nepovedenej kohoutek, kterej byl v provozu méně, než 1,5 roku.
EKKAR

#90 Příspěvek od EKKAR »

Ale v Šalingradu máte štatl plné šalin na stejnosměrné kilo vaty, zatimco v Jičíně nebo v New Bydžově majó šalinu tak leda na vobrázku v knížce ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“