Zvykejte si; pomalu z vás bude ruská gubernie, tak máte ruský standard.samec píše:25. december, vianoce v paneláku, obchody zatvorené a z vodovodu ani kvapka.
Vodní katastrofa
Moderátor: Moderátoři
- martinkopp
Takový "maíř" by taky čučel, ale na dveře zvenkuKvicala_r píše:Taky sem celkem čučel, když došel malíř a do barvy domíchal penetraci (prý primalex ne, že je to šunt). Bylo to skrze soudržnost... Ale věřím, že by to zabralo i zde... Nicméně prakticky vyzkoušeno na takové fleky nemám. Takže to je ta "nechtěná" teorie.
Na mastný bordel v kuchyni se mi osvedčila gelová desinfekce z dob covidu. Narozdíl od tekutého lihu tak rychle nevyschne, má čas působit.
chtěli bychom Vás informovat, že jsme v zákonné lhůtě 3 měsíců ode dne oznámení škody z pojištění majetku a odpovědnosti občanů číslo xxxx prozatím nemohli přistoupit k jejímu vyřízení. Z důvodu mimořádně velkého množství škodních událostí způsobených povodní jsme doposud nebyli schopni zpracovat veškeré Vámi dodané dokumenty. Rádi bychom Vás ujistili, že na vyřízení intenzivně pracujeme. Tímto se Vám velice omlouváme a žádáme Vás o strpení.
Nejenže neuměj počítat do pěti ale čekat takovou dobu? Koukám, že asi začnu hledat jinou pojišťovnu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já bych je tam otravoval osobně už týden před koncem termínu a ono to opravdu potom funguje. Naposledy mi podobnou věc vyřizovali na počkání, když jsem chtěl papírové potvrzení, že to nestíhají v termínu. Kdo si nestěžuje, tak ten si počká.
Navržená částka mě přímo vyrazila dech, v podstatě mi vrátili co jsem na pojištění staveb a sdružený domácnosti zaplatil za 6 let (16K). Musel jsem si to přečíst 2 x jestli se náhodou o řád nespletli. Když jsem byl dříve u Český, částky byly naprosto trapný pokud to rovnou nezamítli.
Když si vemu, kolik to stálo mě, tak jen úklid, demontáž a montáž skříňky umyvadla, koupě a osazení novejch roháčků a pancéřek hadiček, 3 hodiny. A potom hodinu provizorní oprava fleku na stropě. V létě vymalovat jednu místnost, což je podle nátěrky, co se na to byl kouknout asi 4K5.
Asi přestanu Allianz pomlouvat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
V dubnu 2026 začal téct. Očakával jsem jako obvykle vadné těsnění, ale tentokrát se začala nějak rozpadat mosaz. Co to má bejt? V Číně blbě namíchali slitinu? https://www.rajce.idnes.cz/memristor/al ... ni-slitina Viděli jste to někdy? Vadnejch kohoutů jsem viděl dost, ale nikdy se materiál nezačal rozpadat, a to ještě během záruky.
Prodavač u konkurence se tomu dost divil. V Hornbachu mi v rámci záruky dali novej kus. https://www.rajce.idnes.cz/memristor/al ... okovy-novy
Ale neměl jsem odvahu ho použít. Koupil jsem raději drahej model od Schellu. https://neuman.cz/schell-comfort-pracko ... dlouzenim/ Bohužel, kulový ventil to není. Ale věřím, že se nerozpadne.
Prostě každý díl má nějakou živostnost, která se dá zkrátit třeba tím, že se vodovod napouští jen na tři letní měsíce, zbytek roku je na suchu, jak v uvedeném případě. Nicméně tlakové připojovací hadičky mají životnost omezenou a výrobci požadují po pěti letech zahájit pravidelné kontroly a v případě podezření rovnou vyměnit.
Ono se pak blbě zdůvodňuje, že tamhle ty tři kousky přece drží už jedenáctý rok, jen ta jedna, ausgerechnet šestiletá, vyplavila tři byty pode mnou.